Wanneer iemand overlijdt verdient u alle tijd om te rouwen. Uiteraard wilt u zich hiernaast niet nog bezig houden met de kosten van de begrafenis, het verdelen van erfenissen, etc. Om deze reden is het belangrijk om een goede begrafenisverzekering te kiezen. Wanneer u online op zoek gaat naar een begrafenisverzekering, kan het zomaar gebeuren dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Al die verschillende soorten begrafenisverzekeringen, al die verschillende aanbieders en al die openstaande tabbladen zijn eigenlijk helemaal niet nodig. Bij Ik Vergelijk Online kunt u online allerlei verschillende begrafenisverzekeringen vergelijken en zo degene kiezen die het beste bij u past. Ik Vergelijk Online is uiteraard een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor onder andere begrafenisverzekeringen. Deze vergelijkingswebsite is zo duidelijk en zo prettig in gebruik dat hij van de consument maar liefst een score van 8,6 krijgt! Deze score geldt voor alle beoordelingen. Ook is er op Ik Vergelijk Online elke maand een top 4 van beste begrafenisverzekeringen te vinden.

Wat is een begrafenisverzekering precies en waarom moet ik deze afsluiten?

Wat is een begrafenisverzekering nou eigenlijk precies? En is het verplicht om als Nederlandse inwoner een begrafenisverzekering te hebben? En als ik een begrafenisverzekering afsluit, hoeveel gaat dit mij dan kosten? Dit zijn allerlei vragen welke door uw hoofd kunnen spoken wanneer u nadenkt over het wellicht afsluiten van een begrafenisverzekering. Gelukkig vindt u op de website van Ik Vergelijk Online de antwoorden op alle vragen die u zich maar kunt bedenken. Om de eerste vraag te beantwoorden; een begrafenisverzekering is een levensverzekering waarmee in de toekomst de kosten van jouw uitvaart geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Dit voorkomt dat uw nabestaanden bij uw (plotselinge) overlijden met vervelende kosten komen te zitten. U bent dus niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten, maar dit wordt u wel aangeraden door de vele voordelen die het hebben van een begrafenisverzekering heeft. 

De voordelen en nadelen van een begrafenisverzekering

Het afsluiten van een begrafenis heeft vele voordelen ten opzichte van het niet hebben van een begrafenisverzekering. Echter, er zijn ook een aantal nadelen. De medewerkers van Ik Vergelijk Online hebben alle voor- en nadelen van het hebben van een begrafenisverzekering voor u op een rij gezet. De voordelen van het hebben van een begrafenisverzekering zijn:

  • Geen kosten voor jouw nabestaanden
  • Begrafenisverzekering keert direct uit bij overlijden
  • Begrafenis wordt altijd vergoed
  • Belastingvoordeel

Zoals al eerder genoemd zijn er naast deze voordelen ook een aantal nadelen welke u ervaart wanneer u een begrafenisverzekering afsluit. Deze nadelen zijn:

  • Bij leven betalen voor kosten begrafenis
  • Begrafenisverzekering dekt niet altijd alle kosten
  • Overstappen is vaak erg lastig
  • De begrafenisverzekering kan de keuzevrijheid beperken

Wilt u meer toelichting over deze voor- of nadelen? Of heeft u inmiddels gekozen dat u een begrafenisverzekering wilt afsluiten alleen heeft u nog geen idee welke? Dan adviseren wij u om snel een kijkje te nemen op de website van Ik Vergelijk Online. Hier kunt u de voor- en nadelen van diverse begrafenisverzekeringen bekijken. Ook kunt u hier diverse begrafenisverzekeringen uit diverse prijsranges bekijken, vergelijken en zelfs afsluiten. Neem dus snel een kijkje op de website!

Lees meer…