Het dak van is een ontzettend belangrijk onderdeel van het huis. Vier muren zonder een dak is vrij zinloos, terwijl als je de muren weghaalt en via een tentdoek een dak over je hoofd spant, dan heeft dat wel degelijk zin. Het dak is daarom van groter belang dan de muren als we het vanuit de basisfunctionaliteit bekijken. Natuurlijk kun je geen modern huis bouwen zonder muren. Het voorbeeld laat alleen zien dat het dak van groot belang is juist omdat het dak je beschermt tegen de regen en andere neerslag die uit de hemel komt vallen. Tevens kun je jezelf en iedereen onder het dak beschermen tegen de zon. Als je je binnen 4 muren bevindt zonder dat de wind je kan bereiken terwijl de zon flink intens schijnt, dan besef je ook meteen hoe belangrijk een dak is. Daarom is de juiste dakbedekking zo belangrijk. Je kunt om die reden dan ook het beste kiezen voor EPDM folie van epdmxl. Een dak is immers belangrijk, maar het dak is net zo zinloos als een dakloos huis als er water doorheen kan stromen. Je moet er dus voor zorgen dat de dakbedekking op het huis alles helemaal afsluit, zodat er geen waterdruppeltje doorheen kunnen sijpelen. Met de traditionele dakbedekkingen waar je nog met vuur in de weer moest om alles goed en wel te bevestigen, was er altijd een risico dat alles niet helemaal zou worden afgesloten. Dit risico neemt ook alleen maar toe als je deze dakbedekking op je huis hebt. Want de kwaliteit laat het vaak afweten na verloop van tijd. Dus ook al heb je na het aanbrengen van deze dakbedekking niet direct lekkage, dan moet je niet te vroeg gaan juichen. Maar met EPDM folie heb je dat probleem uiteraard niet, want deze nieuwe moderne vorm van dakbedekking is makkelijk aan te brengen, laat weinig ruimte voor het maken van fouten/openingen en is enorm duurzaam. Deze EPDM folie gaat minimaal 50 jaar lang mee en dat is dus het minimum. Dat zijn jaartallen die er toe doen binnen een mensenleven. Alles is immers relatief. Vanuit het perspectief van de eeuwigheid is 50 jaar niets. Maar als het om een huis gaat voor een mens, dan is 50 jaar vaak al genoeg. Stel dat je op je 35ste een huis laat bouwen met EPDM folie. Dat betekent dat je minimaal tot je 85ste van het kan kunt genieten en waarschijnlijk nog wel langer. Nu zou het mooi zijn dat je 100 wordt, maar gemiddeld genomen zit je met 85 vanuit het menselijk perspectief al redelijk tegen het maximum aan. 

Surf snel naar de site van epdmxl.nl voor EPDM folie

Mocht je je dak willen voorzien van EPDM folie, dan kun je terecht op de site van epdmxl.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het aanbrengen van EPDM folie. Naast de folie kun je ook op de site terecht voor: 

  • Stroken
  • Lijm en kit
  • Accessoires 

Advies nodig? Neem dan contact op met de helpdesk

Mocht je zelf aan de slag gaan met het aanbrengen van de EPDM folie, dan kun je voor hulp en instructies altijd even contact opnemen met epdmxl