We hebben allemaal wel eens last van een verkoudheid waardoor we een nachtje snurken. Dit kan natuurlijk ook als je een borreltje te veel hebt gedronken. Maar als een nachtje snurken er twee worden en dit vervolgens gebeurt dan wordt het slapen een probleem.  Mijn man snurk dus elke nacht en ik moet zeggen dat is echt een aanslag op onze relatie. Want ik ben een lichte slaper, de slaapkamer moet donker zijn en het moet dus ook stil zijn anders kan ik niet slapen. Als mijn man een keer snurkt is dat niet natuurlijk geen ramp. Maar het is elke nacht weer feest en ik ben na een week dan ook doodop. Ik kon niet meer en ben uit pure noodzaak maar in de logeerkamer gaan slapen. Ik heb mijn slaap hard nodig om te functioneren en als ik door de slaapapneu van mijn man dit niet krijg dan moet ik dus ergens anders slapen. Hoe erg ik dit ook vind, ik moet ook aan mezelf denken.

Slaapapneu een probleem in de slaapkamer

Omdat ik dus niet kan slapen door het gesnurk van mijn man slapen wij apart. Dit is niet leuk. Ik begrijp dat mijn man zijn slaapapneu iets is waar hij niets aan kan doen. Maar als ik door zijn slaapapneu niet kan slapen dan heeft dat ook invloed op mijn functioneren. Dat is een vervelend dilemma want aan de ene kant wil ik graag naast mijn man slapen maar aan de andere kant moet ik ook aan mezelf denken. Mijn man stelde dan ook voor op zoek te gaan naar hulpmiddelen want hij vond het ook een vervelende situatie. Toen kwamen we in aanraking met snurken.nl. We besloten een aantal van de hulpmiddelen te bestellen om het uit te proberen. Wat zijn we hier blij mee. We hebben het kussen en het mondstuk besteld. Hierdoor is de slaapapneu van mijn man geen probleem meer. Sinds een lange tijd slapen we weer bij elkaar in dezelfde slaapkamer. En dat is een grote overwinning voor onze relatie.

Apart slapen?

Een slaapapneu is een vervelende slaapstoornis waar sprake is van een verstoorde ademhaling. Dit kan zich dus uiten door snurken maar dit kan ook door adempauzes. Voor mensen die hier last van hebben is dit een vervelende stoornis waardoor ze slecht slapen en ook niet uitgerust wakker worden. Maar voor de relatie van mensen met slaapapneu is het heel vervelend. Hulpmiddelen die je kunt gebruiken zijn:  

  • Een mondstuk waardoor de ademhaling weer normaal verloopt.
  • Het stopt het snurken en verbeterd de neusademhaling.
  • Een snurkbeugel is een beugel die ervoor zorgt dat je onderste kaak naar voren wordt gebracht. 
  • Voor snurkers is het beter om op de zij te slapen, hiervoor is een hoger kussen nodig.
  • Je kan ook gebruik maken van een keelspray die het vibrerende geluid tegengaat.

Er zijn nog meer producten, kijk verder op de website wat voor producten er nog meer zijn. Het is een aanslag op je relatie als je partner zo hard snurkt dat je hier wakker van ligt. Als jij een lichte slaper bent dan heb je last van dit geluid. Dat is heel vervelend voor je relatie. Want het is niet heel gezellig als je elke keer in een andere kamer gaat slapen. Gelukkig zijn er verschillende producten te vinden voor mensen met slaapapneu. Wil je meer weten neem dan een kijkje op de website https://www.snurken.nl/snurken/slaapapneu.php