Als jonge tiener ben ik opgegroeid in een omgeving met een bloembollenkwekerij. In de zomervakantie mocht ik hier met mijn toenmalige klasgenoten helpen in de bollenschuur. Dit waren gouden tijden, het was altijd een hele gezellig tijd. Het was hard werken van ’s morgens vroeg tot etenstijd en als je dan je salaris mocht ophalen was je toch weer beretrots. Ik heb dan ook altijd een goed gevoel bij deze bloembollenkwekerij. Bloembollen zijn natuurlijk prachtig en als je echt een natuur liefhebben bent vind je het maar wat mooi dat er iets moois groeit uit een bloembol.

De bloembollenkwekerij voor zakelijk gebruik en particulieren

De bloembollenkwekerij waar ik veel gebruik van maak is een heel groot bedrijf. Dit bedrijf is een groothandel voor bloembollen en knollen. Er is een uitgebreid assortiment wat zowel door particulieren te koop is als voor zakelijk gebruik. Er zijn veel bedrijven in het buitenland die ook gebruik maken van de bloembollen en dat is wel begrijpelijk. Altijd als ik een bezoek breng aan de bloembollenkwekerij kijk ik mijn ogen uit. Ik vind het prachtig om de verschillende soorten te zien. Elke plant die uit een bol groeit vind ik heel mooi. Ik vind het heel leuk dat je bij deze bloembollenkwekerij een kijkje kan nemen in de tuin en ziet welke planten er  verkocht worden. Ik ben altijd superblij als ik dan wat mee kan nemen naar huis. Ik heb gelukkig groene vingers dus alle bloembollen die ik tot nu toe heb meegenomen groeien ontzettend goed in mijn tuin. En daar ben ik natuurlijk erg trots op.

De mooiste bollen van onze bloembollenkwekerij

Bij mijn laatste bezoek sprak ik een van de medewerkers. Ik vertelde haar mijn verhaal over mijn jeugd en dat ik altijd goede ervaringen heb met de kwekerij. De medewerker wist mij te vertellen dat er een bepaalde bloembol is die zeer populair is in het buitenland. Dit is namelijk de crocosmia. Ik heb deze daarna even bekeken en wat een prachtige plant is dit. Ik heb hem natuurlijk meteen even meegenomen. Ik kan het iedereen aanraden om langs te gaan bij deze kwekerij, het is echt je tijd en moeite waard. Waarom moet je nu echt langs gaan bij deze bloembollenkwekerij?:

  • De medewerkers hebben een grote passie voor alle planten, zijn heel klantvriendelijk en staan altijd open voor een goed gesprek met andere liefhebbers van de natuur
  • Bekijk de prachtigste bloemen en neem een aantal bloembollen mee naar huis zodat je ook zulke prachtige bloemen krijgt in je tuin
  • Heb je geen groene vingers of heb je vragen over de verschillende planten dan ben je hier aan het juiste adres. Op al je vragen krijg je een antwoord waar je echt wat aan hebt
  • Ben je nieuwsgierig naar de bloem die zo veel wordt besteld in het buitenland? Kom eens langs en vraag ernaar. Als je nieuwsgierig genoeg bent ga je hem meteen even bekijken. Ik verzeker je, het is de moeite waard.
  • Maak er een geweldig uitje van om al het mooist te bekijken en neem ook meteen een aantal bloembollen mee naar huis. Neem je dit niet voor jezelf mee dan is er vast wel iemand anders die je hier blij mee maakt.

Bloembollenkwekerij Davelaar is een bloembollen groothandel met veel crocosmia soorten in het assortiment. Deze zijn speciaal bedoeld voor de export. Vooral in Engeland is deze prachtige bloem heel erg populair. De bloembollen verkopen we ook aan particulieren, in onze kwekerij is een tuinwinkel waar je een groot assortiment kan vinden aan bollen en knollen. Wil je meer weten? Ga dan naar crocosmia.nl.