Groningen is een prachtige provincie en eens op vakantie gaan in eigen land naar Groningen is dan ook erg aan te raden. U vindt in Groningen prachtige natuur, waar u bijvoorbeeld mooi kunt fietsen, wandelen, zwemmen of kanoën, maar ook mooie steden, zoals de provinciehoofdstad. Campings Groningen kunt u vinden op de website van Karaktervolle Groene Campings. Campings Groningen die hierbij aangesloten zijn, zijn kwalitatief goed. Voordelen van dergelijke campings Groningen zijn:

Op deze campings kunt u zich dus, of u nou bijvoorbeeld een jong gezin hebt of gepensioneerd bent, goed vermaken en lekker relaxen. Op de website van Karaktervolle Groene Campings kunt u zoeken naar Campings Groningen. Ga naar http://www.kgc.nl/campings/groningen/ voor een overzicht van campings Groningen. In het volgende zullen we twee voorbeelden van campings Groningen kort bespreken. Daarna zullen we u meer informatie geven over Karaktervolle Groene Campings. U kunt via hen niet alleen campings Groningen vinden, maar ook campings in andere provincies.

Campings Groningen: twee voorbeelden

We zullen nu twee voorbeelden noemen van Karaktervolle Groene Campings Groningen. Daarbij zullen we wat kenmerken van de campings Groningen opnoemen en vertellen waar u meer informatie over deze campings kunt vinden.

  • Een van de campings Groningen vindt u in Westerwolde: Camping ’t Plathuis. Westerwolde ligt in Zuid-Groningen, in de buurt van Bourtange en vlakbij de Duitse grens. De camping is een familiecamping, dus er zijn verschillende voorzieningen aanwezig voor zowel jong als oud. Er zijn speeltoestellen aanwezig voor kinderen, en er is een vijver met een zandstrand waarin de hele familie kan zwemmen en relaxen. Ook is er een weide bij de camping, waar op gespeeld en gesport kan worden. Natuurlijk is er ook een kantine aanwezig, met een terras aan het water. Hier vindt u ook een snackbar. Camping ’t Plathuis is gelegen in een mooie omgeving. U kunt wandel- en fietstochten maken door de bossen en langs de weidse landen. Doordat de omgeving ondanks de schoonheid nog niet heel veel toeristen trekt, is het er doorgaans rustig en kunt u er lekker ontspannen. Toch is er natuurlijk ook genoeg te doen in de omgeving. Zo vindt u op loopafstand van de camping de wereldberoemde Vesting Bourtange.
  • De camping is geopend van 1 april tot 1 november. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de beheerders van de camping die u op de website van Karaktervolle Groene Campings kunt vinden. Ook kunt u hier op de button ‘Bezoek website’ klikken. U wordt dan doorverwezen naar de website van Camping ’t Plathuis, waar u onder andere meer kunt lezen over de tarieven, over hoe u kunt reserveren. Onder deze button kunt u klikken op ‘routebeschrijving’, om te kijken waar de camping precies te vinden is.
  • Een andere camping in Groningen die aangesloten is bij de Karaktervolle Groene Campings is Camping de Watermolen. Deze camping vindt u in Opende, dat vlakbij Grootegast ligt. Ook deze camping Groningen ligt midden in de natuur. De camping ligt op een terrein van 12,5 hectare, waarop autovrije kampeerplaatsen liggen en wat omringt wordt door prachtige natuur. Er zijn talloze fiets- en wandelroutes die u kunt volgen. Daarnaast is er een meer aanwezig waarin u kunt zwemmen of waaraan u kunt liggen op een zandstrand. Voor de hengelsporters is er een visvijver. Voor de kinderen is er een speeltuin op het terrein, met onder andere een kabelbaan. Bovendien worden er voor kinderen tot ongeveer 12 jaar activiteiten georganiseerd in het hoogseizoen. Ook is in het hoogseizoen de bistro op de camping geopend, waar u terecht kunt voor eten en drinken.
  • Camping de Watermolen is geopend van 1 april tot en met 1 oktober. Wederom kunt u de contactgegevens vinden op de pagina van Camping de Watermolen op de website van Karaktervolle Groene Campings en op de button ‘Bezoek website’ klikken om bij de website van de camping terecht te komen. Op deze website vindt u meer informatie over de camping, als tarieven, informatie over het huren van safaritenten of trekkershutten en informatie over reserveren. Een routebeschrijving vindt u door op de website van Karaktervolle Groene Campings op ‘routebeschrijving te klikken’.

Meer informatie?

We hopen dat u een beeld heeft gekregen van de mogelijkheden wat betreft Karaktervolle Groene Campings Groningen. Voor meer informatie kunt u terecht op bovengenoemde website. Ook kunt u, zoals hierboven al is aangegeven, via de website doorverwezen worden naar de websites van campings Groningen zelf. Maar naast campings Groningen kunt u ook Karaktervolle Groene Campings in andere provincies vinden. Als u naar bovengenoemde website surft en op de grote groene button bovenin uw scherm klikt, waar ‘KGC’ op staat, komt u op de homepage van Karaktervolle Groene Campings. Hier kunt u de provincie kiezen waar u naartoe wilt op vakantie. Ook kunt u andere voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld wat betreft de ligging van de camping, de aanwezige faciliteiten op de plaats en de aanwezige faciliteiten voor kinderen. Ook kunt u aangeven waarin u wilt overnachten: wilt u bijvoorbeeld een chalet, caravan of trekkershut huren, of neemt u uw eigen tent of camper mee. Als u nog meer informatie wilt, kunt u rondkijken op de website. Ook kunt u een gratis brochure aanvragen. Scrol daarvoor helemaal naar beneden en klik onder het kopje ‘gratis brochure’ op de button ‘aanvragen’.