Woonzorgcentrum Sint Jozef ligt in het dorpscentrum van Weerselo. Het is een moderne faciliteit die van alle gemakken is voorzien. Doordat het op een centrale plek in het dorp ligt, hangt er een gezellige en gemoedelijke sfeer. Dit woonzorgcentrum maakt onderdeel uit van de Zorggroep Sint Maarten, dat op meerdere locaties in de regio soortgelijke centra heeft. Het gene dat Sint Jozef uniek maakt is de combinatie tussen wonen, zorg en dienstverlening in een landelijke en rustige omgeving. Het uitgangspunt van Sint Jozef is altijd zorgen voor een optimale kwaliteit van leven en betrokken blijven bij de samenleving. Als u geïnteresseerd bent in de services die deze zorginstelling u als toekomstige bewoner kan bieden, leest u dan verder.

Sint Jozef, een unieke zorginstelling waar u zich thuis voelt

Sint Jozef is geen traditionele zorginstelling. Natuurlijk worden de bewoners van alle gemakken voorzien en krijgen zij de zorg en aandacht die ze verdienen. Sint Jozef biedt echter meer. Het is dan ook een open instelling. Bewoners kunnen in en uit lopen, maar buitenstaanders zijn ook altijd van harte welkom om bijvoorbeeld een maaltijd te eten in het restaurant van de zorginstelling en kunnen meedoen met één van de vele sociale dagactiviteiten die Sint Jozef voor de bewoners organiseert. Het is om deze reden ook een ontmoetingsplek. Er heerst een gezellige sfeer en mensen kunnen zich er thuis voelen. Of de bewoner juist privacy wil of juist extra zorg nodig heeft, de verschillende appartementencomplexen en woonvormen bieden voor elk wat wils. Sint Jozef onderscheidt zich op de volgende vlakken:

  • het is een volledig nieuwe locatie die sinds begin 2011 in gebruik is. Hierdoor is het van alle gemakken voorzien en speelt de instelling in op de moderne tijden
  • alle gebouwen zijn toegankelijk met een rolstoel
  • het beschikt over een grote tuin
  • het biedt een combinatie van onafhankelijk wonen, maar 24 uur per dag, 7 dagen per week een contactpersoon in de buurt hebben voor noodgevallen
  • gepersonaliseerde extra diensten die u het leven makkelijker kunnen maken (boodschappenservice, maaltijdservice, een kapper of pedicure aan huis, etc.)
  • een professioneel team van onder andere verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten en vrijwilligers voor u klaar hebben staan

Marie (76) woont inmiddels bijna een jaar in Sint Jozef. “Mijn man is in oktober 2012 overleden en ik wilde graag in ons huis in Rossum blijven wonen. Ik voelde me daar op mijn gemak en ik heb er 40 jaar met veel plezier samen met mijn man gewoond. Maar zonder mijn man bleek het toch best lastig. Ik heb bijvoorbeeld nooit leren auto rijden. Mijn man nam mij overal mee naar toe. Maar toen hij plotseling overleed was ik opeens volledig afhankelijk van anderen. Ik kon niet meer zelf mijn boodschappen doen en vroeg mijn dochter vaak om hulp. Zij deed dat graag, maar ik wilde anderen niet tot last zijn. Ik merkte dat ik de deur bijna niet meer uitkwam en mezelf begon op te sluiten in huis. Ik heb toen, in overleg met mijn dochter, toch maar besloten om naar Sint Jozef in Weerselo te verhuizen. Ik woon nu in een appartement met een balkon en heb uitzicht op de tuin en daarachter het dorpsplein. Ik woon zelfstandig, maar krijg hulp met schoonmaken en boodschappen doen. Het is een fijne plaats om te wonen en het geeft me een veilig gevoel dat er altijd iemand in de buurt is om me te helpen”.

Ook de dochter van Jaap (81) is erg tevreden over de zorg die Sint Jozef haar vader biedt. “We hebben een moeilijke tijd achter de rug. Mijn vader heeft Alzheimer. Toen mijn moeder een paar jaar geleden overleed hebben mijn man en ik hem in huis genomen. De kinderen waren net het huis uit en ik wilde hem niet in een verpleeghuis stoppen. Ik had het idee dat hij daar nog niet aan toe was. Toen de Alzheimer erger werd, hebben we een tijdje thuiszorg genomen, ook via Zorggroep Sint Maarten. De situatie werd echter steeds vervelender en ik merkte dat ik niet langer de zorg voor mijn vader aankon. De vrouw van de thuiszorg heeft mij toen Sint Jozef aangeraden. Uiteindelijk is mijn vader in een kleinschalig opgezette woongroep terecht gekomen, waar hij voortdurend de zorg en aandacht krijgt die hij verdient. In deze woongroep zitten alleen mensen die net zoals hij aan dementie lijden. Wat ik ideaal vindt aan Sint Jozef is dat ik altijd langs kan komen zonder rekening te moeten houden met specifieke bezoekuren. Mijn vader heeft ook altijd dezelfde verzorgers, en zij kennen mij inmiddels goed. Als ik binnenkom, word ik altijd vrolijk door ze begroet. Deze persoonlijke aandacht geeft mij een gerust gevoel over de zorg die ze mijn vader geven”.

Contactgegevens

Als u geïnteresseerd bent in de zorg die het woonzorgcentrum Sint Jozef u of uw naaste kan bieden, kunt u voor meer informatie terecht op de website van de overkoepelende Zorggroep Sint Maarten: http://www.zorggroepsintmaarten.nl/wonen/sint-jozef/Paginas/algemeen.aspx. Ook vindt u hier een overzicht van de wachtlijsten van zowel Sint Jozef als van andere zorginstellingen in de buurt. U kunt ook via de website een afspraak maken met een zorgmanager om rondleiding te krijgen en een beeld te vormen van de zorg en diensten die Sint Jozef u of uw naaste kan bieden. Bellen kan natuurlijk ook. Het telefoonnummer 088 – 000 52 00 is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.