De week van de Mediawijsheid is weer in aantocht. Daarom een update van het dossier mediawijsheid. Wat staat erin? Artikelen over de week van de mediawijsheid, de uitleg van de term mediawijsheid, initiatieven mediawijsheid en meer. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Week van de mediawijsheid 2011

De Week van de Mediawijsheid staat voor de deur. Het blijft een veelbesproken onderwerp, mediawijsheid. Hoe kan het ook anders. Internet, omgaan met informatie, het zoeken en vinden van informatie dat raakt iedereen.

Brabantmediawijs

Mediawijs worden willen we allemaal. Maar mediawijsheid is een containerbegrip. En er zijn veel partijen in het land met producten op het gebied van mediawijsheid. Brabantmediawijs.nl is site met een overzichtelijk gepresenteerde selectie van het aanbod. Brabantmediawijs maakt mediawijzer!
Door: Jan van Avezaath- Adviseur educatie Cubiss

De mediacoach

Al meer dan 550 Nationaal MediaCoaches opgeleid in het onderwijs, bibliotheek/mediatheek, jeugdzorg, jeugdhulpverlening, media en overige jeugdinstanties. Maar wat doet een mediacoach precies? En waar worden ze ingezet?

Mediavaardig is mediawijzer

Een component van mediawijsheid is mediavaardigheid. Een overzicht van de competenties of vaardigheden die kinderen en jongeren nodig hebben om in de gemedialiseerde samenleving te functioneren.

Begrippen en definitie mediawijsheid

Media-educatie, mediaonderwijs en mediawijsheid zijn termen die door elkaar gebruikt worden of in elkaars verlengde liggen. Maar wat betekenen deze woorden? Om een goede gesprekspartner te zijn, is kennis van de terminologie van belang.

Alle kinderen een tablet?

Sinterklaas is weer in het land. De brievenbussen zitten vol met reclamefolders. En daarin staan niet alleen poppen en auto’s. Steeds vaker gaan ouders over tot het kopen van een mediaproduct voor hun kroost. Vooral tablets zijn in.