Mijn ouders zijn 30 jaar getrouwd en ik zocht een leuk en origineel cadeau voor hun huwelijk om binnenkort aan hen te geven. Ik had al even nagedacht over het maken van een mooie grote lijst met een collage aan foto’s, maar daar hebben ze eigenlijk geen plek voor in hun huis. Een fotoboek is op zich ook leuk, maar die leg je weg en pak je daarna niet vaak meer terug. Toen kwam ik op fotolijst een heel assortiment aan digitale fotolijsten tegen. Een digitale fotolijst is een ideaal cadeau, want deze lijsten bieden erg veel mogelijkheden. Wat een goed idee, hier kan ik zeker mee voor de dag komen.

Een digitale fotolijst uitzoeken

Op de site van Fotolijst.info, dé digitale fotolijst webwinkel, zoals ze zelf aangeven, kon ik kiezen uit een prachtig assortiment van verschillende lijsten. Dit gaf mij de mogelijkheid om een digitale fotolijst uit te zoeken die

  • Past in het interieur van mijn ouders
  • Een goed formaat heeft voor allerlei verschillende foto’s
  • Eenvoudig in gebruik is, zodat mijn ouders zelf ook foto’s kunnen toevoegen

Dit is perfect en dankzij de grote verscheidenheid kon ik ook een digitale fotolijst uitkiezen die binnen mijn eigen budget past. Ik was eigenlijk zo in mijn nopjes dat ik dit cadeau had gevonden, dat ik ondertussen ook voor mijzelf een digitale fotolijst heb uitgezocht.

Handzaam en eenvoudig in gebruik

Een digitale fotolijst is erg praktisch wanneer je jezelf met veel foto’s wilt omringen, maar daar niet de ruimte voor hebt. Mijn ouders hebben in de woonkamer een secretaire staan met daarop één fotolijst met enkel een foto van de kleinkinderen. Mijn moeder heeft al wel vaker aangegeven dat ze graag ook van haar eigen kinderen en van andere personen en momenten foto’s wil kunnen neerzetten. Met de digitale fotolijst is dat mogelijk, want deze werkt met een geheugenkaart of een USB-stick waarmee niet alleen foto’s, maar zelfs video’s kunnen worden weergegeven. Ik heb er voor mijn ouders één gevonden die een intern geheugen heeft, zodat daarop alle foto’s kunnen worden opgeslagen. Voor mijzelf heb ik inmiddels een digitale fotolijst gevonden die ik aan DropBox heb kunnen koppelen. Dat is echt super handig, want mijn hele DropBox-account staat vol met foto’s die ik heb gemaakt op diverse reizen en zo kan ik deze foto’s makkelijk rouleren of kiezen voor een bepaalde reis waarvan ik het leuk vind om regelmatig de foto’s voorbij te zien komen. Het mooie daarvan is dat het heel subtiel kan worden ingesteld. Voor mijn ouders heb ik de digitale fotolijst bijvoorbeeld gevuld met 30 foto’s, want dat leek me toepasselijk met de reden voor het geven van dit cadeau, van alle familieleden en vrienden die hen dierbaar zijn. Er zit zelfs een foto van de hond tussen. Deze foto’s rouleren met een snelheid van één foto per 12 uur. Zo krijgen ze slechts twee foto’s per dag te zien, zodat ze bij die persoon of personen stil kunnen staan op dat deel van de dag en toch nooit te lang hoeven te wachten tot een andere foto zichtbaar wordt. Het leuke daarvan is dat ik natuurlijk niet heb verteld wat de volgorde is van de foto’s, dus gedurende de eerste 15 dagen nadat ik het cadeau heb gegeven, hebben ze minstens twee maal per dag een verrassing. Ik weet zeker dat ze blij zullen zijn met hun fotolijst en dat ze op den duur zelf meer foto’s zullen toevoegen. Mijn ouders gaan hier nog lang plezier van beleven en ik ook van mijn eigen digitale fotolijst.