De boekhouder is voor veel ondernemers werkelijk waar hun beste vriend. Geen enkele ondernemer is immers gaan ondernemen omdat hij of zij het zo leuk vindt om de administratie te doen, om de boekhouding bij te houden en om belastingaangiftes in te vullen. Hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn, die zijn er immers altijd, zijn de meeste mensen niet bepaald dol op deze administratieve klusjes en een boekhouder komt voor hen dan ook als geroepen. Deze kan de vervelende administratie en boekhouding overnemen, zodat u meer tijd overhoudt voor doen wat u graag wilt, namelijk uw bedrijf leiden. Dat is immers waarom u voor uzelf begonnen bent, omdat u graag een bepaald product op de markt wilde brengen of omdat u graag een bepaalde dienst wilde leveren. Alle zaken die verder bij het ondernemerschap komen kijken, zitten de meeste zelfstandigen alleen maar in de weg. Zij laten dit dan ook erg graag over aan hun boekhouder, zodat zij zich zo weinig mogelijk met deze kant van het bedrijfsleven bezig hoeven te houden. Veel startende ondernemers hebben nog geen boekhouder, zij menen dat dit te duur voor hen is, met de beperkte omzet die zij op dat moment nog behalen. Hoewel deze gedachtegang erg begrijpelijk is, is het ook een misvatting. Natuurlijk kost het geld om een boekhouder in te huren om uw boekhouding te doen, maar het levert u eigenlijk vooral heel veel op. In de eerste plaats levert het u natuurlijk tijd op, tijd die u niet meer aan de boekhouding hoeft te besteden, maar die u in plaats daarvan kunt besteden aan wat u het liefste doet, namelijk uw product of dienst verder ontwikkelen, verkopen of uitvoeren. In de tweede plaats levert het over het algemeen ook geld op. U bent zelf immers niet op de hoogte van alle voordelen, regelingen en aftrekposten waar u als ondernemer gebruik van kunt maken. Een boekhouder weet dit echter als geen ander en kan er daardoor voor zorgen dat u nooit meer belasting hoeft te betalen dan strikt noodzakelijk is. Daarom kan er gesteld worden dat het inhuren van een dergelijke professional zichzelf echt weer helemaal terug verdient.

Goede boekhouder

Als u een boekhouder in wilt gaan huren, dan is het natuurlijk van het grootste belang dat deze zijn vak goed verstaat. U wilt er immers op kunnen vertrouwen dat alles helemaal naar behoren gebeurt. Is dit niet het geval, dan moet u het zelf tot in detail allemaal nog weer na gaan lopen en op die manier kunt u nog geen tijd besparen. Deskundigheid is dus van het grootste belang. Daarnaast is het uiteraard ook zeer belangrijk dat u volkomen op deze persoon kunt vertrouwen wat betreft zijn of haar integriteit. Het is immers niet alleen belangrijk dat een boekhouder de administratie goed uitvoert, maar ook dat u er zeker van kunt zijn dat er niet gesjoemeld wordt met de cijfers. Dit kan op de korte termijn voor u soms wel gunstig uitpakken, maar als de Belastingdienst komt te controleren en onregelmatigheden in de boekhouding ontdekt, dan hebt u natuurlijk een groot probleem. De boetes die hierop zullen volgen, zijn zeker niet laag. Omdat u altijd zelf verantwoordelijk blijft voor uw administratie, ook al huurt u een boekhouder, zit u dan met de gebakken peren. Dit kunt u natuurlijk absoluut niet gebruiken, het zou het einde van uw bedrijf kunnen betekenen. Wees er daarom voorzichtig mee met wie u inhuurt als boekhouder. Vraag vooral eens rond bij andere ondernemers bij u in de buurt aan wie zij hun administratie toevertrouwen. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende opties en van de betrouwbaarheid.

Kies voor Actium

Wilt u graag uw boekhouding uitbesteden en bent u hiervoor op zoek naar een goede boekhouder? Dan bent u bij administratiekantoor Actium aan het juiste adres. Zij kunnen u verschillende voordelen bieden:

  • veel kennis en ervaring
  • geschikt voor alle bedrijfsgroottes en bedrijfsvormen
  • staan altijd voor u klaar
  • verschillende softwareoplossingen

Zoals zojuist al naar voren kwam, is het erg belangrijk dat een boekhouder over de juiste kennis beschikt. Bij Actium is dit zeker het geval, zij weten echt heel erg veel van de financiĆ«le wet- en regelgeving. Zo kunt u er zeker van zijn dat u geen regelingen misloopt, dat u nooit teveel betaalt. Een groot voordeel is dat zij voor alle bedrijfsvormen en bedrijfsgroottes oplossingen bieden. Als u dus start als zzp’er, maar na verloop van tijd uw ondernemingsvorm verandert in een BV, dan is dit geen enkel probleem. U hoeft dan niet meteen op zoek naar een andere boekhouder, maar u kunt gewoon bij Actium terecht. Het fijne van een boekhouder van dit bedrijf is bovendien dat u altijd bij hen terecht kunt met uw vragen en dat zij echt met u meedenken over administratieve oplossingen. U staat er dus zeker niet alleen voor en dergelijke steun is natuurlijk heel erg prettig. Zij zorgen ervoor dat u altijd geordende en professionele overzichten krijgt van uw inkomsten en uitgaven en van uw overige administratie die u aan hen uitbesteed hebt. Zo kunt u snel zien hoe uw bedrijf ervoor staat, zelfs als u helemaal geen verstand van de boekhouding hebt. Voor het voortbestaan van uw onderneming is het natuurlijk erg belangrijk dat u goed zicht op dergelijke cijfers hebt. Doet u uw boekhouding nog zelf, maar zou u deze graag uit willen besteden? Kies dan voor een boekhouder van Actium.