Ons bedrijf heeft veel auto’s die dagelijks op de weg gebruikt worden. We werken tegenwoordig door heel Nederland en dat betekent veel kilometers achter het stuur. Ook worden deze auto’s in de weekenden gebruikt voor het hele gezin. We moeten dus echt op de auto’s kunnen rekenen en dat is de reden waarom deze allemaal goed in onderhoud gehouden worden bij de professionals. Toen we de vorige keer een aantal van de auto’s op kwamen halen, vroegen de monteurs waarom we de achterruiten en zijruiten niet lieten tinten. Ik vertelde dat ze niet hoefden te proberen om meer te verkopen, maar dat bleek niet het geval. Autoruiten tinten doet onze dealer namelijk helemaal niet. De monteur vroeg of ik tijd had voor een kop koffie en legde direct de voordelen van autoruiten tinten uit:

  • Warmte werend;
  • Meer privacy;
  • Geen zonlicht in de ogen van mensen op de achterbank.

Persoonlijk was ik al verkocht toen ik het laatste argument hoorde. Ik heb namelijk een jonge zoon die vaak bij me in de auto zit en die daar vaak in slaap valt. Wanneer de zon in zijn ogen schijnt, wordt hij direct wakker. Autoruiten tinten was dus best een goede optie, maar waar moest ik dat laten doen als mijn eigen dealer het niet doet? De monteur verwees me naar Tintacar (tintacar.nl) met de vermelding dat dit specialisten zijn op het gebied van autoruiten tinten.

De wetten en regels bij autoruiten tinten

Toen ik in gesprek ging met de mensen van Tintacar had ik veel vragen over de regels en wetten. Zij verzekerden me dat ik me nergens zorgen om hoefde te maken en dat de achterruiten en zijruiten achter eerst maar eens gedaan moesten worden omdat dit genoeg was voor de auto’s die we hadden voor de zaak. Prima, ik gaf mijn goedkeuring en vroeg wanneer ik alle auto’s moest brengen. Dat hoefde dus mooi niet, want Tintacar zou juist hun mensen naar ons sturen zodat de auto’s die op dat moment niet gebruikt werden direct gedaan konden worden. Die service maakte het nog veel makkelijker om te kiezen voor autoruiten tinten. Alle medewerkers zijn overigens erg tevreden en wij ook. Minder inbraken in de auto, minder heet in de wagens in de zomer en daarnaast ook nog eens geen problemen meer wanneer mijn zoon achterin de auto in slaap valt terwijl de zon op het raam staat. Autoruiten tinten was een heel verstandige keuze en ik ben blij dat de monteur dit aanraadde.

Altijd uitbesteden!

Een van mijn werknemers was erg onder de indruk van het resultaat. Hij was namelijk zelf eens aan de slag gegaan met autoruiten tinten omdat hij zijn eigen auto wat stoerder uit wilde laten komen. Het resultaat was een compleet drama. Veel kreukels en vooral folie op plekken waar dit niet hoort. Toen hij hoorde wat wij betaald hadden voor de autoruiten tinten, schrok hij overigens pas echt. Hij was zelf meer geld kwijt geweest aan het zelf proberen te plaatsen van folie en het tinten van de ruiten dan wij betaald hebben voor het compleet laten plaatsen en afwerken van folie in elke auto. Daarom raden we sterk aan om autoruiten tinten uit te besteden aan de mensen die hier meer kennis van hebben en die ook de gereedschappen hebben om de klus makkelijker en sneller te klaren. Dan kom je niet met een hoge rekening te zitten, niet met de troep en al helemaal niet met een hoop verloren uren waar je niets voor terugkrijgt.