Wanneer er sprake is van letselschade, is in veel gevallen een schadevergoeding mogelijk. Echter, is het wel belangrijk om dit nauwkeurig uit te zoeken. Maar wat is letselschade nou eigenlijk? Er is sprake van letselschade wanneer het slachtoffer last heeft van het letsel, verwondingen of een ander soort schade heeft opgelopen, door het doen en laten van een ander. Een ander soort schade zou dus bijvoorbeeld ook psychische schade kunnen zijn. Het is ook mogelijk dat er sprake is van materiële schade.Bij een letselschade is het dus niet de schuld alleen van het slachtoffer, maar is er nog een andere partij bij betrokken. De schadevergoeding van letselschade wordt gevraagd van deze andere partij. De schadevergoeding van Top letselschade bestaat uit verschillende posten:

  • De medische kosten
  • Verlies van zelfredzaamheid
  • Materiële kosten
  • Verlies van inkomsten
  • Smartengeld

Voor elke post wordt er gekeken wat er is veranderd na het ongeluk. Bijvoorbeeld, iemand heeft door een auto-ongeluk vreselijk letsel opgelopen. De persoon is namelijk verlamd geworden. Als deze persoon hiervoor in de bouw werkte, zijn deze werkzaamheden niet meer mogelijk. De persoon komt in de werkloosheidswet terecht en gaat veel inkomen mislopen. Het is mogelijk om hiervoor veel schadevergoeding te krijgen. Er is namelijk sprake van medische kosten, verlies van zelfredzaamheid, materiële kosten en verlies van inkomsten. Het is trouwens niet altijd een auto-ongeluk. Het is ook mogelijk dat je met de fiets of lopend letselschade oploopt. Stel, je bent aan het fietsen en een auto komt plotseling van links en er is sprake van een relatief kleine aanrijding. De autobestuurder blijkt aan het bellen. In dit geval kan het zijn dat de fiets kapot is en dat er lichte letselschade is. Ook in dit geval is er schadevergoeding van letselschade mogelijk. Als we kijken in het bovenstaande lijstje, zal er sprake zijn van materiële kosten en medische kosten.

Wat moet je doen om schadevergoeding van letselschade te krijgen?

Er zijn verschillende stappen die je moet doorlopen wanneer je recht wil hebben op schadevergoeding. Ten eerste, rust uit. Het is belangrijk dat het slachtoffer eerst kan bijkomen van Top letselschade. Wanneer het slachtoffer er klaar voor is, is het belangrijk om stappen te ondernemen. Afhankelijk van het type zaak kan het verkrijgen van juridische vertegenwoordiging tijd en geld besparen. Belangrijk om bepaalde factoren te overwegen of een juridische vertegenwoordiging nodig is. Ten eerste, de ernst van de verwondingen. Als het een klein ongeval is, kan de verzekeringsmaatschappij een fijne schikking aanbieden om de materiële- en ziekenkosten te dekken. Echter, als het een ernstig ongeval is, is een juridische vertegenwoordiging fijn. Het is prettig als iemand de zaak kan beoordelen en een inschatting kan geven hoe ernstig het is en wat voor schadevergoeding van Top  letselschade mogelijk is. Anders kan het zijn dat je zomaar de schikking van de verzekeringsmaatschappij accepteert, terwijl er veel meer uit te halen is. Ten tweede het bewijs. Er is bewijsmateriaal nodig, zoals een getuigenverklaring. Bewijs is nodig voor een goede claim. Als er weinig bewijs is voor de zaak, kan een advocaat helpen. Als het lastig te bewijzen is dat het de fout is van de andere bestuurder, sta je alleen er niet sterk voor. Een advocaat kan helpen om er toch een sterke zaak van te maken.

Hoeveel schadevergoeding van letselschade kun je krijgen?

De hoeveelheid schadevergoeding van Top letselschade is erg afhankelijk van de zaak. Zoals hierboven beschreven, zal de fietser een klein bedrag krijgen omdat het ook een relatief klein ongeluk was. Echter, de bestuurder die werkzaam was in de bouw, zal waarschijnlijk een erg groot bedrag krijgen. Lees meer…