Een snel koeler is een soort koelkast die heel erg snel kan koelen! Daar waar een gewone koelkast veel tijd nodig heeft om producten op de juiste temperatuur te krijgen, doet een snel koeler dit veel sneller. Een goede snel koeler kan in 90 minuten een product van meer dan 70 graden Celsius koelen tot 3 graden Celsius. Ook hebben veel koelers een vriezer functie. Binnen 240 minuten is datzelfde product van 70 graden Celsius gekoeld tot -18 graden Celsius. In elke professionele keuken waar maaltijden worden gemaakt, die niet binnen twee uur na de bereiding geconsumeerd worden, is de inzet van een snel koeler van belang. Voorbeelden van keukens zijn cateringbedrijven, restaurants, bakkerijen, hotels en ziekenhuizen. Zelf ben ik horecaondernemer. Ik run al jaren een goedlopend restaurant. Een snel koeler is voor mij een heel belangrijk apparaat. Een aantal maanden geleden was mijn oude koeler aan verandering toe. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe. Bij de aanschaf van mijn vorige koeler kon ik mij nog herinneren dat de levering niet goed liep. Na een levertijd van vijf weken werd de verkeerde koeler geleverd. Om de verkeerde koeler weer retour te krijgen en dat ze uiteindelijk de snel koeler leverde die ik had besteld, waren we weer een paar weken verder. Heel erg vervelend allemaal. Bij mijn zoektocht naar een nieuwe koeler waren levertijd, prijs, kwaliteit en een ruim assortiment voor mij dus belangrijk. Een snel koeler is immers een grote investering, die je zorgvuldig moet doen. Na wat rondgekeken te hebben op het internet en wat collega-ondernemers te hebben gevraagd, ben ik uiteindelijk bij Veld Koeltechniek BV uitgekomen. Veld Koeltechniek leverde op de afgesproken dag, het product was tegen een scherpe prijs en ze waren erg klantvriendelijk. De voordelen van een snel koeler zijn onder andere:

 • Producten blijven langer goed;
 • Een snel koeler voorkomt derving;
 • Smaak blijft behouden door snelle koeling;
 • Voedsel droogt niet uit;
 • Bacteriën hebben weinig kans om in het voedsel terecht te komen;
 • Een snel koeler geeft de mogelijkheid om vooruit te plannen qua de bereiding van voedsel;
 • Voedsel kan bereid worden op tijden dat het wat minder druk is;
 • Met een goede snel koeler voldoe je als ondernemer aan de HACCP normen.
  HACCP normen zijn richtlijnen die in het Warenwetbesluit Hygiëne van levensmiddelen staan opgenomen. Als bedrijf die zich bezighoudt met productie, opslag, distributie, verwerking of bereiding van voedsel dien je in bezit te zijn van een HACCP certificaat.
 • Shop.veld

Snel koeler; welk product past bij mij?

Koelers zijn er in allerlei soorten en prijscategorieën. Zo zijn er compacte snel koelers, compacte snel koelers zonder machine en inrij snel koelers. Compacte snel koelers zijn, zoals de naam al doet vermoeden, wat kleinere koelers. Dit is handig als je een kleine keuken hebt. Prijzen variëren tussen €2.575,00 en €15.266. Compacte snel koelers zonder machine zijn wat duurder. Prijzen variëren tussen €3.723 en €8.0552. Voor de grotere keukens bieden de inrijmodellen een uitkomst. Dit zijn echt hele grote koelkasten en prijzen kunnen oplopen tot €47.600. Niet echt een investering die je vaak wil doen natuurlijk. Om deze reden moet kun je dan ook beter kiezen voor een betrouwbare leverancier. Daarbij geldt volgens mij ook dat je beter een iets duurder model kunt kopen. Goedkopere modellen vragen toch vaak meer onderhoud, of onderdelen gaan sneller kapot, waardoor het kostenplaatje uiteindelijk groter uitvalt dan dat je meteen een goed model koopt. De set wordt ter plaatse gemonteerd en geïnstalleerd.

Meer informatie?

Is uw keuken ook toe aan een nieuwe koeler? Bezoek dan eens de site van Veld Koeltechniek BV op shop.veld.nl. Hier kunt u het ruime assortiment bekijken of vragen stellen aan een servicemedewerker via de online chat.