De legionellabacterie is een erg vervelende bacterie dat gevaarlijke ziekten kan veroorzaken, zoals de fatale Veteranenziekte of longontsteking, dat ook voor sommigen niet goed afloopt. Vooral in openbare douches, hotels, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen is het belangrijk dat de legionellabacterie niet voor problemen zorgt. De legionellabacterie bevindt zich in de waterleidingen en kan in de juiste omstandigheden explosief in aantal toenemen. Een snelle oplossing om besmetting te voorkomen is een speciale douchekop hiervoor. Legionella douchekoppen biedt u een Legionella douchekop zodat u veilig kunt douchen!

Waarom is een Legionella douchekop nodig?

De legionellabacterie kan u besmetten via tappunten van water, dus u kunt ook besmet raken terwijl u aan het douchen bent. De bacterie kan u dan besmetten via het waternevel dat vrijkomt. Door een Legionella douchekop aan te brengen in uw douche wordt het water dat eruit komt via eventuele besmette waterleidingen onmiddellijk gefilterd en wordt u beschermd tegen het opnemen van legionella. De legionellabacteriën zijn niet met het blote oog waar te nemen omdat ze zo klein zijn. Een filter in zo’n douchekop is speciaal hiervoor ontworpen met behulp van membraan technologie zodat dit organisme niet in het waternevel terecht komt. De filters hebben namelijk kleine poriën in zich die net niet groot genoeg zijn om de legionellabacteriën door te laten. De poriën beiden nog wel genoeg ruimte om het schoon water door te laten stromen. U hoeft zich geen zorgen te maken of de douchekop nog steeds met dezelfde kracht water erdoor laat komen, want het filter heeft hier geen effect op. Uw douchecomfort wordt er dus niet minder op!

De legionella douchekoppen zijn speciaal ontworpen met speciale filters. De filters hebben een lange levensduur en hoeven pas na een halfjaar vervangen te worden. De douchekoppen hebben in hun slim ontwerp ook een bespaarder met een keerklep, wat u zowel water als energie bespaart tijdens het douchen. U kunt dus langer douchen voor dezelfde hoeveelheid water en energie dat een normale douchekop verbruikt!

Voordelen van een Legionella douchekop

Het gebruik van een Legionella douchekop brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder zijn de voordelen van zo’n douchekop voor u op een rij gezet om u een snel overzicht te geven.

  • De douchekop filtert het water van bacteriën met een reductie van 99,99%
  • De douchekop heeft een ingebouwde keerklep in zijn ontwerp en is beveiligd tegen de terugstroming van het water
  • Door de flowcontroller is het product water- en energiebesparend
  • Het is duurzaam door een lange levensduur van de filters die zich in de douchekop bevinden
  • U wordt direct beschermd tegen legionella na het plaatsen en aansluiten van de douchekop
  • De douchekoppen zijn BRL-K14010-1, NEN-EN 1112 en CE Medical klasse 2A gecertificeerd

De Legionella douchekop helpt bij een veilig milieu om in te douchen en is onmisbaar om de concentratie legionellabacteriën in uw doucheruimte zo laag mogelijk te houden. Het gebruik van de best mogelijke membraan technologie voor de filters verzekerd u ervan dat de Legionella douchekop u toegang verleent tot water dat vrij is van die kleine vervelende legionellabacterie zonder dat uw douchecomfort ten onder gaat aan dit speciaal ontwerp. Waar wacht u dus nog op? Douche veilig met de Legionella douchekop!