Heb je een loopfiets voor je zoon of dochter gekocht, maar vind je het nu nog een eng idee dat je kind daar alleen mee over straat gaat? Dan moet je daar natuurlijk goede afspraken over maken met je kind. Hij of zij zal het zeker begrijpen als je zegt dat het op straat gevaarlijk is met bijvoorbeeld auto’s. Zeker wanneer je dit wel vaker met je kind besproken hebt, zal hij of zij hier zeker voor open staan. Het kan gebeuren dat je kindje zo graag de straat op wilt met de fiets dat hij of zij erg boos wordt wanneer je zegt dat dit niet mag. Dan is het een kwestie van doorzetten en laten zien wie hier de baas is en dat ben jij natuurlijk. Wanneer je kind gekalmeerd is zal het waarschijnlijk wel inzien waarom je zo streng moet zijn. Hier kun je natuurlijk wel leuke afspraken over maken. Wanneer je de loopfiets aan je kindje geeft kun je aangeven dat hij of zij in het begin niet alleen met de fiets naar buiten mag, maar dat als hij of zij zich een x aantal keer goed gedraagt met de loopfiets buiten, dat jullie dan verder kunnen kijken. Hierdoor kan je kind laten zien dat hij of zij verantwoordelijk kan omgaan met de loopfiets en dat hij of zij ook echt naar je luistert. Het is dan natuurlijk wel zo leuk als je je kindje als hij of zij zich goed gedraagt ook echt de kans geeft om alleen met de loopfiets naar buiten te gaan. Je kunt dit bijvoorbeeld langzaam opbouwen door je kind steeds iets verder van je af te laten ‘fietsen’. Doe dit op een veilige plek, een park of een bos bijvoorbeeld, waar geen auto’s of fietsers komen en waar je kind een beetje zijn of haar gang kan gaan. Wil je een fiets voor je kind kopen, maar weet je nog niet waar? Kijk dan op de website van Car4Kids. Hier vind je een uiteenlopend assortiment van de loopfiets. Denk aan bijvoorbeeld:

  • vlinder
  • politie
  • motors
  • simpele loopfietsen in verschillende kleuren

Het uiterlijk van de fiets kun je dus erg in wisselen en kiezen voor iets dat je kindje erg leuk zal vinden. Heb je een stoerder meisje? Dan wil ze vast geen vlinder loopfiets, maar een stoere fiets met bijvoorbeeld Mickey Mouse erop. Zowel voor jongens als voor meisjes zijn er uiteenlopende soorten loopfietsen. Je zult dus absoluut een goede keuze kunnen maken.

Veilig op pad met de loopfiets

Wanneer je een loopfiets bij Car4Kids bestelt dan krijg je de fiets direct uit de voorraad. Daardoor kunnen zij ervoor zorgen dat je binnen twee werkdagen de loopfiets in huis hebt. Al na twee werkdagen kun je de loopfiets dus als cadeautje aan je kind geven. Wil je het als verrassing voor de feestdagen kopen? Dan kan het verstandig zijn om het iets eerder te bestellen. Vaak ben je niet de enige die een loopfiets tijdens de feestdagen cadeau wil geven en door de extra drukte kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen en de loopfiets iets eerder bestellen. Gaat je kindje de fiets al tijdens de wintermaanden gebruiken? Let er dan niet alleen goed op dat je kind goed beschermd is tegen de kou als hij of zij naar buiten gaat. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kindje tijdens het lopen misschien geen handschoenen nodig heeft, maar tijdens het fietsen natuurlijk wel. De handen zijn dan veel meer blootgesteld aan de kou en je wilt natuurlijk niet dat je zoon of dochter daar last van heeft. Maar niet alleen de juiste kleding is van belang tijdens de wintermaanden. Ook moet je er goed opletten of het niet gevroren heeft. Wanneer de plassen op straat bevroren zijn kan je kind daar lelijk over vallen. Tenslotte zijn de banden van de loopfiets daar niet op gemaakt. Houd hier dus rekening mee en wijs je kind er ook op wanneer het weer kouder wordt dat hij of zij niet zomaar door de plassen heen moet rijden, omdat deze wel eens bevroren kunnen zijn.

Met de loopfiets boodschappen doen

Je kind zal natuurlijk ontzettend trots zijn op zijn of haar loopfiets. Hij of zij zal de fiets dan ook overal mee naartoe willen nemen. Zeker in het begin is het belangrijk om je kind goed in de gaten te houden. Het kan voor je kind even wennen zijn om met de loopfiets overweg te kunnen en een ongeluk zit in een klein hoekje. Neem je je kindje bijvoorbeeld mee met de loopfiets naar de supermarkt, dan moet je er uiteraard goed op letten dat hij of zij niet ergens tegenaan rijdt en ook andere personen niet in de weg rijdt. Laat je kindje goed zien wat wel en niet mag, bijvoorbeeld in de supermarkt. Maar ook op straat moet je je kind er uiteraard op wijzen dat hij of zij niet overal kan rijden. Een loopfiets is ontzettend leuk en handig, maar er moet wel voorzichtig mee omgegaan worden. Bespreek dit dus goed met je kind en zorg er voor dat jullie zo allebei veel plezier hebben van de loopfiets. Het zal het voor je kind ook een stuk leuker maken wanneer hij of zij goed met de loopfiets om kan gaan en niet zomaar ergens tegenaan rijdt. Want dat is natuurlijk voor zowel de ander als voor je kind zelf niet leuk.