Als je je woning wilt schoonmaken, dan moet je meer doen dan alleen poetsen en boenen. Je kunt de lucht immers niet even met een doekje afnemen. De omgeving waarin je woont, moet echter wel goed schoon zijn, want daar leef je immers in. Als je iets in je huis niet poetst, dan hoeft dat niet per se erg te zijn. Dit is het geval wanneer je er weinig gebruik van maakt of als het ergens is waar je niet vaak komt. De WC dient bijvoorbeeld wel goed schoon te zijn, want daar ben je immers elke dag. Maar de zolder hoef je niet per se elke week schoon te maken. Als het daar wat stoffig is, dan heb je daar geen last van als je bijvoorbeeld in de woonkamer zit. De lucht daarentegen adem je overal in het huis in. Dit doe je ook niet een paar keer per dag, maar de hele dag door. Daarom is het zo belangrijk dat deze lucht goed schoon is. Maar zoals gezegd kun je de omgeving niet boenen. Je kunt de vloer poetsen en het stof opzuigen, maar de lucht zelf is niet te poetsen. Deze moet je dus gewoon ofwel verversen of op een andere manier reinigen. Je kunt via luchtreiniger.nl bijvoorbeeld een luchtreiniger met ionisator kopen. De ionisator kan de ongewenste en ongezonde deeltjes in de lucht voorzien van een positieve lading. Daarna kan de luchtreiniger de ionen uit de lucht zuiveren en zo blijft de omgeving waarin je leeft schoon en fris. Je zou uiteraard ook ramen open kunnen zetten. In dat geval hoeft de bestaande atmosfeer niet gereinigd te worden, want je laat dan gewoon verse lucht binnen door de ramen. Maar deze methode is niet zonder nadelen. Zo kun je niet of veel minder goed gebruik maken van deze methode in de herfst en in de winter. Als je de ramen tijdens deze seizoenen open zet, dan laat je vooral koude lucht binnen. Daardoor wordt het binnen uiteraard heel koud. Als je het dan toch warm wit houden, moet je de kachel flink laten branden. Maar dat is weer niet handig vanwege de hoge energiekosten. Ook in de zomer is het overigens lang niet altijd handig om de boel open te gooien. Het kan dan immers heel heet zijn buiten. Je wilt die hitte dan vaak het liefst gewoon buiten de deur houden. Kijk daarom liever even op de site van luchtreiniger.nl voor een luchtreiniger met ionisator.

Altijd een fris huis dankzij een ionisator

Als je niet afhankelijk wilt zijn van de temperatuur buiten of de luchtkwaliteit van buiten, dan kun je het beste een luchtreiniger met ionisator kopen. Je kunt de ionisator aanzetten en vervolgens weet je dat de omgeving waarin je verkeert fris en gezond is voor wat betreft de luchtkwaliteit. 

Kies uit verschillende merken

Wanneer je op de site bent van luchtreiniger.nl, dan kun je een keuze maken uit verschillende luchtreiniger met en zonder ionisator. Denk aan merken als: 

  • ProAirTech
  • WINIX
  • Sharp

Tevens kun je kiezen voor modellen met een bevochtigingselement, zodat ook de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden. 

Lees meer…