Het is ingewikkeld om ondernemer te zijn. Als werkgever moet je veel dingen documenteren en laten documenteren. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat dit goed gebeurt. Facturen en dergelijken moeten goed op papier staan zodat fouten of toekomstige problemen voorkomen kunnen worden, wanneer je iemand aanneemt moet er een arbeidsovereenkomst geschreven en getekend worden. In het kort kan ondernemer zijn erg veel papierwerk opleveren en dus ook voor veel risico’s zorgen. Naast de standaardrisico’s die je als bedrijfseigenaar hebt, zoals werknemers die in de ziektewet komen of fiscale problematiek, zorgt het extra papierwerk voor nog meer risico. Wanneer je iemand wilt ontslaan, kan dat ook niet zomaar als werkgever. Kortom zijn er veel regels en zaken die je moet regelen. Je moet ook altijd op de hoogte blijven van de laatste cao bijvoorbeeld. Maar, gelukkig is er een manier om een stuk minder last te hebben van papierwerk en fiscale problematiek als bedrijfseigenaar. Dit noemt men een payroll. Een payroll zorgt er als het ware voor dat veel werkgeverszaken uit handen worden genomen. Zo wordt er bijvoorbeeld voor gezorgd dat werknemers altijd op tijd betaald worden. In principe zijn de werknemers in dienst van de payroll, maar ze werken voor jou bedrijf. Jij houdt de controle, en krijgt zelfs meer controle. Zo wordt het ontslaan van werknemers bijvoorbeeld makkelijker. Daarnaast worden werknemers alleen per gewerkte uren betaald. Er bestaat een aantal negatieve beelden over payrolls. Zo denken sommige mensen dat hun werknemers minder goede arbeidsvoorwaarden krijgen dan wanneer ze hun werknemers zelf zouden inhuren. Dat is echter niet het geval. Werknemers die onder payroll werken ontvangen exact dezelfde dingen als werknemers in direct verband. ADV, toeslagen, periodieken en loonsverhogingen. Dit noemt men inlenersbeloning. Inlenersbeloning is een soort wettelijke bescherming die ervoor zorgt dat payrollkrachten dezelfde rechten hebben als directe krachten. Een payroll kan je erg veel gedoe, en mogelijk veel geld besparen. Dit is de website met het laagste payroll tarief: nlpayroll.nl

Website met het laagste payroll tarief

NL Payroll heeft een het laagste payroll tarief. Door te besparen op de payroll, door dus voor het laagste payroll tarief te gaan van ons, bespaar je jezelf iedere maand dus nog meer geld. Dit is wat NL Payroll, een van de goedkoopste plekken om te payrollen, je te bieden heeft:

  • We houden de cao en wetgeving voor je in de gaten.
  • We zorgen ervoor dat je werknemers iedere maand op tijd betaald worden.
  • We zijn goedkoop en efficiënt, en jij behoudt de controle.

Wat we je naast het laagste payroll tarief te bieden hebben.

We zorgen ervoor dat jij je als werkgever kan richten op de vele andere taken die je hebt. Zie een payroll dus als een uitgave, maar meer als een investering. We kunnen je namelijk veel werk besparen. Daarnaast hebben competitieve tarieven, we hebben het laagste payroll tarief dat je kunt vinden. We nemen dus niet alleen veel werk uit handen, onze payroll is een van de goedkoopst die er is. Wat wil je als werknemer nog meer! Wij zorgen ervoor dat alles goed verloopt, dat er voor je werknemers in principe niks verandert, maar dat het runnen van je bedrijf voor jou als ondernemer een heel stuk makkelijker wordt. Je hoeft je geen zorgen meer te maken op wetsveranderingen of een verandering in de cao, je werknemers bouwen net als in direct dienstverband gewoon pensioen op. Je werknemers merken dus vrijwel geen verschil. Dat is iets wat voor ons erg belangrijk is. Ons doel is om het makkelijker te maken voor jou als werkgever, en niet om het moeilijker te maken voor je werknemers.