▷ Dierenverzekering Vergelijken? Goedkope huisdierenverzekering

Wanneer je net een puppy hebt gekocht is het leven een groot feest. Je geniet van ieder moment en doet je uiterste best het jonge dier zo goed mogelijk te verzorgen. Mijn vrouw en ik deden ons best om ons nieuwe vriendje vanaf dag één de omgeving te geven die hij verdiende. De eerste paar weken verliep alles zonder problemen. De puppy was vrolijk en speelde graag. Daarna kreeg hij wat onder de leden en moesten we met hem naar de dierenarts. Het was niet serieus, maar het zette ons wel aan het denken. Je wilt het beste voor je nieuwe huisdier, wat doe je als hem iets ergs overkomt? Vanaf dat moment begonnen we het nut van een huisdierenverzekering in te zien. Met een huisdierenverzekering voorkom je onverwacht hoge uitgaven, zodat je altijd de medische zorg kan inschakelen die nodig is. We zijn ] gelijk gaan zoeken naar een verzekering die aansloot bij onze wensen. Dat bleek lastiger dan gedacht. Om toekomstige huisdierbezitters te helpen willen we graag onze ervaringen delen. Hopelijk maken we het proces daarmee voor jullie wat eenvoudiger! We hebben een aantal stappen doorlopen:

  • Uitkiezen van een verzekeraar
  • Gegevens noteren
  • Pakket uitzoeken
  • Een premie vaststellen

Het proces begint met het uitzoeken van een verzekeraar. Wij hadden eigenlijk geen idee bij wie we het beste konden aankloppen, dus we hebben eerst even rondgekeken. Naderhand bleken er meerdere betrouwbare verzekeringsmaatschappijen te zijn waar we terecht konden. Om te bepalen welke van hen het beste was, hebben we gebruik gemaakt van de vergelijkingstool van Tinki. Je kiest op basis van je voorkeuren, maar natuurlijk ook op basis van de premie die je gaat betalen. Ook kun je zien dat sommige verzekeraars een hele simpele huisdierenverzekering aanbieden, terwijl anderen echt tijd stoppen in een goed pakket.

Huisdierenverzekering: gericht op jouw huisdier

Nadat we een verzekeraar hadden uitgekozen moesten we de gegevens van onze puppy doorgeven. Op basis van een aantal van deze gegevens, zoals leeftijd, ras en gewicht, wordt vervolgens een basispremie berekend. Daarna heb je de keuze uit een aantal aanvullende pakketten. Wij waren persoonlijk niet geïnteresseerd in alle poespas, maar hadden met name belang bij een laag eigen risico. We kunnen iedere maand best wat missen, maar in één keer een paar honderd euro op tafel leggen is weer wat te veel van het goede. We hebben daarom gekozen voor een huisdierenverzekering met de meest essentiële dekking, met een laag eigenrisico. Op basis van je huisdier en het pakket wordt uiteindelijk een premie vastgesteld. Daar hoef je niet heel lang wakker van te liggen trouwens, deze premie ligt tussen de tien en twintig euro per maand. Ben jij ook op zoek naar een huisdierenverzekering? Win dat tijdig advies in. Zorg dat je weet welke maatschappijen een pakket aanbieden en onderzoek welke verzekering voor jou het voordeligst is. Maak ook gebruik van handige hulpmiddelen, zoals de vergelijkingstool die wij gebruikt hebben. Op https://tinki.nl/huisdierenverzekering kun je gemakkelijk verschillende aanbieders tegen elkaar wegstrepen. Je ziet direct welk pakket voldoet aan jouw eisen.

Gezond en veilig opgroeien

Dankzij onze huisdierenverzekering kan ons puppy nu gezond en veilig opgroeien. We hebben de zekerheid dat we hem kunnen bijstaan in tijden dat het wat minder gaat. Daar betalen we maar wat graag een klein maandbedrag voor. Ik drink mijn koffie niet meer op het station, maar lekker thuis. Met de paar euro die ik daarmee bespaar, merken we niet eens dat we voor een verzekering betalen. Toch hoeven we niet meer bang te zijn dat onze trouwe viervoeter zonder medische hulp komt te zitten. Doen, die huisdierenverzekering!