Het is niet moeilijk om je duidelijk zichtbaar te maken in de ruimte. Als je een bedrijf met bedrijfspand hebt, hang je een bord aan de gevel met je naam en eventueel wat je aanbiedt en de klanten komen wel naar binnen. Als je een winkel hebt kun je in de etalage laten zien wat je verkoopt en iedereen weet wat je aanbiedt. Op het internet is het echter niet zo gemakkelijk om je te laten zien. Vroeger was een goede locatie, centraal in het centrum van een plaats bijvoorbeeld, genoeg om de klanten te laten komen. Toen het echter steeds gemakkelijker werd om je te verplaatsen was een locatie aan de rand van een snelweg ook wel handig, omdat daar veel mensen langs kwamen rijden en je bedrijfsnaam zagen staan. Op het internet werkt het echter heel anders: hier moet je er meer voor doen om je te laten zien. Nu zijn methodes als linkbuilding van steeds groter belang. Afstand was vroeger ook van een veel groter belang dan nu. Toen de mensen nog niet zo mobiel waren en transport nog niet zo gemakkelijk was, was men afhankelijk van de lokale kruidenier en kon men niet verderop boodschappen doen of zijn producten verkopen. Een centrale plaats voor je winkel was dan ook het enige dat belangrijk was. Tegenwoordig is het vervoeren van spullen echter heel gemakkelijk en maakt het eigenlijk niet meer uit waar je gevestigd bent. Klanten gaan namelijk steeds vaker online op zoek naar een product en kijken niet meer naar gevels. Daarom moet je ervoor zorgen dat je online goed te vinden bent, omdat de locatie van je bedrijfspand niet meer uitmaakt: hier komt toch geen klant langs.

Het gebruik van linkbuilding

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je online goed te vinden bent is het inzetten van linkbuilding. Linkbuilding is het actief plaatsen van links naar jouw website op externe websites, die met het zelfde onderwerp te maken hebben. Dit klinkt simpel, maar dat is het niet: er zijn heel wat regels aan verbonden en vergt veel tijd en inzet. Zoekmachines zoals Google willen namelijk iedereen een eerlijke kans geven om gevonden te worden en hebben daarom een aantal strenge regels opgesteld om te voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van linkbuilding. Wat je namelijk doet met linkbuilding is het manipuleren van je eigen positie in de zoekresultaten, als er wordt gezocht op een onderwerp dat met jouw site te maken heeft. Google heeft namelijk, als er wordt gezocht op een bepaalde zoekterm, een aantal criteria, aan de hand waarvan de volgorde van de resultaten bepaald wordt. Een van deze criteria is het aantal links naar de website dat op andere sites vermeld staat. Omdat Google wil voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van dit criterium door technieken zoals linkbuilding, zijn er strenge regels met betrekking tot het aantal links dat mag worden geplaatst. Als je echter op de hoogte bent van deze regels en weet hoe je er het beste mee om kunt gaan, is linkbuilding een uiterst doeltreffende en veilige manier om ervoor te zorgen dat je positie op het internet sterk verbetert.

Het uitbesteden van zoekmachinemarketing

Naast linkbuilding zijn er nog diverse andere methodes, die kunnen worden ingezet om ervoor te zorgen dat een website hoger in de zoekresultaten terecht komt. Een van deze methodes is het schrijven en plaatsen van SEO teksten. SEO staat voor search engine optimalisation, wat zoekmachineoptimalisatie betekent. Deze teksten zijn speciaal geschreven rond een bepaald zoekwoord, dat te maken heeft met de producten of diensten die jij aanbiedt op je site. Als je bijvoorbeeld stekkers verkoopt, is het meest voor de hand liggende woord ‘stekkers’. Een SEO tekstschrijver schrijft vervolgens een tekst, waar met een bepaalde dichtheid dit woord in verwerkt is. De tekst wordt vervolgens op de site geplaatst. Als er daarna wordt gezocht in Google op het woord ‘stekkers’, zal Google jouw site scannen en zien dat je site wel erg veel te maken heeft met stekkers, omdat het woord met precies de goede dichtheid is verwerkt in de resultaten. Op deze manier kunnen SEO teksten ervoor zorgen dat jouw site hoger in de zoekresultaten in Google terecht komt. Methodes zoals het schrijven van SEO teksten en linkbuilding kun je het beste uitbesteden aan een professional. Omdat er diverse regels zijn verbonden aan linkbuilding is het gemakkelijk om een fout te maken, als je niet helemaal op de hoogte bent van de regels. Het risico is dat je wordt verbannen uit Google en dus helemaal niet meer te vinden bent. Het uitbesteden van linkbuilding is daarom altijd de beste keuze. Een van de bedrijven, die gespecialiseerd is in onder andere linkbuilding, is Middle Road. Als je interesse hebt in een hogere positie van je website in Google ben je hier aan het juiste adres. Op de website, www.middleroad.nl, vind je heel veel informatie over de aangeboden diensten. Naast linkbuilding kun je bij Middle Road namelijk ook terecht voor Webdesign en vormgeving, twee andere onderdelen die van groot belang zijn voor je online reputatie. Je kunt namelijk wel goed te vinden zijn, maar als je website niet goed in elkaar zit, niet goed werkt en er niet mooi uitziet zijn de klanten ook direct weer weg. Om consumenten naar je site te lokken en ze vervolgens ook nog over te halen tot een aankoop, ga je dus naar Middle Road.