Bij ea-sigaret krijgen ze heel vaak de vraag of elektrisch roken minder slecht is dan normaal roken, en dat is ook niet zo gek. Veel mensen roepen namelijk van wel, maar je leest ook nog wel eens artikelen die het tegendeel bewijzen. Daarom wijden we er maar eens dit stukje aan. Allereerst zal ik je uitleggen wat nu precies het verschil is tussen het roken van normale sigaretten en elektrisch roken met een e-sigaret. Bij normaal roken vindt er natuurlijk verbranding plaats, wat ook oplevert. Deze rook adem je in, vandaar dat het ‘roken’ heet. Bij het roken van een elektrische sigaret adem je echter geen rook in maar damp, doordat er een vloeistof wordt verhit en verdampt. Dit klinkt natuurlijk vele malen minder slecht dan het inademen van rook, vandaar dat veel mensen ervan overtuigd zijn dat dampen minder slecht is dan roken. Het ligt echter ietsje ingewikkelder. E-liquids (de vulling voor een elektrische sigaret) zijn er namelijk in veel verschillende sterktes. Je hebt ze met veel nicotine, met heel weinig nicotine, en zelfs volledig vrij van nicotine. Het spreekt voor zich dat de e-liquids met veel nicotine het elektrisch roken in feite net zo slecht maken als het roken van echte sigaretten. En het dampen met een e-liquid die geen nicotine bevat uiteraard beter is voor je gezondheid. Natuurlijk is dit ook niet super gezond en kan het alsnog ietwat schade aanbrengen aan je gezondheid, maar hetzelfde geldt voor snoepgoed en hamburgers. Vandaar dat veel mensen de gezondheidsrisico’s voor lief nemen. 

Hoe kun je beginnen met elektrisch roken?

Of je nu wilt beginnen met elektrisch roken omdat je wilt stoppen met het roken van echte sigaretten of omdat je nog nooit gerookt hebt en het je lekker lijkt, je kunt het beste starten met een hele lichte e-sigaret. Je kunt namelijk beter eerst wennen aan deze manier van roken voordat je overstapt op een zwaarder exemplaar. Ook bij elektrisch roken kun je namelijk zowel over je longen roken (dampen) als eerst naar de mond en dan pas naar de longen. Hoe je de sigaret gebruikt hangt af van hoe sterk hij is en wat voor e-liquid je gebruikt. Wil je beginnen met het roken van e-sigaretten, dan kun je in de webshop van ea-sigaret hele handige starterskits vinden. Deze bevatten zowel een elektrische sigaret als de oplader die je nodig hebt, de coil en een clearomizer. Het enige wat niet in deze pakketjes zit is de e-liquid zelf, maar die is er in zoveel smaken dat je deze beter zelf los kunt uitzoeken.

Elektrisch roken met ontelbaar veel smaakjes

Het grote voordeel van elektrisch roken ten opzichte van het roken van normale sigaretten is dat er ontelbaar veel smaken e-liquid zijn, zelfs hele unieke! Denk maar eens aan:

  • E-liquid met appeltaartsmaak
  • E-liquid met aardbeiensmaak
  • E-liquid met honingsmaak
  • E-liquid met hazelnootsmaak

Al deze bijzondere en heerlijk zoete smaakjes kun je bestellen in de webshop van ea-sigaret.nl. En daar kun je gelijk alle informatie vinden over hoe je nu het beste kunt starten met elektrisch roken, en wat nu precies het verschil is voor je gezondheid met het roken van echte sigaretten. 

Lees meer…