Wil je graag een beroep waarbij je in de frisse buitenlucht werkt en met je handen bezig bent? Dan is een opleiding tot hovenier via Terra Trainingen echt iets voor jou. Deze leidt je op tot erkend hovenier, en je kunt er daarna meteen mee aan de slag. Een opleiding tot hovenier geeft je alle kennis en vaardigheden om te werken in dit vakgebied. Je kunt wel zelf kiezen of je je eigen hoveniersbedrijf wilt starten of liever in loondienst gaat bij een ander bedrijf. Het fijne aan deze opleiding tot hovenier is dat je hem ook als volwassene kunt volgen naast je huidige baan en gezin. Bij terra Trainingen snappen ze dat je ook op latere leeftijd kunt beseffen dat je graag iets anders wilt gaan doen, en dus hebben ze hele flexibele opleidingen en cursussen gecreëerd. Deze zijn perfect voor mensen die reeds een baan hebben, maar graag een carrièreswitch willen maken en hovenier willen worden. Als je geen normale opleiding tot hovenier kunt volgen omdat je daar de tijd niet voor hebt dan kun je je dus hier aanmelden voor een meer flexibele aanpak. Ze geven de lessen bijvoorbeeld in het weekend of in de avonduren, waardoor jouw huidige baan er niet onder lijdt. Natuurlijk zul je wel afspraken moeten maken je (eventueel) je partner en gezin, want er gaat alsnog veel tijd in zitten. Maar het is wel makkelijker regelen op deze manier.

Volledig erkende opleiding tot hovenier

Als er iets belangrijk is aan je opleiding tot hovenier is het wel dat deze volledig erkend is. Je kunt er dan mee aankomen bij werkgevers, omdat het aantoont dat je er alles leert wat je nodig hebt om als hovenier te werken. Niet alle opleidingen en cursussen voor dit beroep zijn erkend, maar bovengenoemde opleiding tot hovenier wel. Deze is erkend door het Ministerie van Onderwijs en bovendien door een groot aantal subsidie-verstrekker, zoals Colland. Fijn voor als je om de een of andere reden een subsidie kunt ontvangen om deze opleiding toto hovenier te kunnen aan volgen. Dat is dus mogelijk bij terra Trainingen.

De opbouw van deze hoveniersopleiding

Wil je graag met deze opleiding tot hovenier starten? Dan kun je daar het volgende van verwachten:

  • Een studieduur van 12 tot 24 maanden, afhankelijk van je voorkennis
  • De opleiding is al te volgen vanaf €2295,-
  • De opleiding is erkend en geeft recht op een diploma

Als je geïnteresseerd bent dan kun je via de website van terra trainingen de complete studiegids downloaden voor alle opleidingen, en dus ook voor de opleiding tot hovenier. Liever een ander vakgebied? Dan kun je ook kiezen voor een opleiding in de bedrijfshulpverlening. In deze twee opleidingen zijn ze namelijk gespecialiseerd. Ook vind je op hu website veel informatie over het aanvragen van een subsidie, want dit is best een heel geregel. Als je je aanmeld helpen ze je graag met het rondkrijgen van al deze papieren, waardoor je zo snel mogelijk kunt starten. En na 1 of 2 jaar studeren heb je je diploma al op zak en kun je in het door jou gekozen werkgebied aan de slag.