Op het moment dat je voor een medische keuring langs moet komen, dan wil men vaak graag je BMI weten. Dit kunnen ze ter plekke vaak wel meten, maar je kunt het ook van te voren zelf berekenen. Ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar je BMI, dan kun je uiteraard altijd snel even je BMI berekenen voor vrouw via de site van berekenen.nl. Het mooie van BMI berekenen vrouw is dat je hier geen speciale apparatuur voor nodig hebt behalve een apparaat met internet zoals een laptop of een smartphone. Als je je bloeddruk wilt meten, dan heb je bijvoorbeeld wel een bloeddrukmeter nodig, maar voor BMI berekenen vrouw moet je alleen je eigen gewicht meten en dat kan met een weegschaal. De meeste huishoudens beschikken wel over een weegschaal, dus deze hoef je dan ook niet apart aan te schaffen. Verder moet je je lengte weten en die hoef je in de regel niet te meten aangezien deze voor een geruime tijd nagenoeg hetzelfde blijft. Als je op je 30ste 1.76 bent, dan ben je op je 31ste niet opeens 1.80 of 1.70. Naarmate je ouder wordt en de pensioensleeftijd voorbij gaat, dan zal je uiteraard wel merken dat je steeds korter wordt. Dat komt omdat het kraakbeen tussen de wervels steeds meer wegslijt, waardoor je dus ook korter wordt. Je BMI berekenen als vrouw doe je dus online door je gewicht te koppelen aan je lengte. BMI staat voor Body Mass Index en is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht aangeeft. Hiermee kun je dus ontdekken in hoeverre jouw lengte bij je gewicht past en in hoeverre je gewicht bij je lengte past. Het gaat hierbij uiteraard vooral om het gewicht, aangezien het gewicht een variabele is die je kunt veranderen. Als je te zwaar bent voor je lengte, dan kun je immers niet langer worden. Je kunt echter wel je gewicht aanpassen door af te vallen als je overgewicht hebt en aan te komen als je ondergewicht hebt. Of je ondergewicht of overgewicht hebt, kun je ontdekken door je BMI te berekenen als vrouw of als man. Vaak weet je via een blik in de spiegel wel redelijk goed in te schatten of je wel of niet actie moet ondernemen. Maar er zijn ook grensgevallen. Soms heb je immers echt te maken met obesitas, maar het kan ook zijn dat je misschien net binnen of buiten de norm valt. In dat geval kan BMI berekenen vrouw inzicht bieden.

Kijk snel op de site om direct je BMI te berekenen als vrouw

 Als je graag je Body Mass Index wilt weten, dan kun je je eigen BMI berekenen als vrouw via de site berekenen.nl. Dit kost hooguit een minuutje van je tijd. Je moet alleen even de onderstaande gegevens invullen: 

  • Leeftijd
  • Gewicht
  • Lengte
  • Geslacht

Vervolgens komt er direct een BMI tevoorschijn. Het cijfer kun je naast de tabel leggen, zodat je meteen weet in welke categorie je zit met je BMI. 

De verschillende categorie├źn van de Body Mass Index

Je hebt 5 verschillende categorie├źn waar je met jouw BMI resultaat in terecht kunt komen. Dit zijn: 

  • Ondergewicht
  • Normaal/gezond gewicht
  • Overgewicht
  • Obesitas
  • Morbide obesitas