Lekdetectie is iets dat je inzet op het moment dat jij vermoedt dat er ergens in jouw woning sprake is van een lek. Lekkage is natuurlijk heel vervelend, het kan veel problemen met zich meebrengen. En hoe langer het duurt dat het opgelost is, hoe groter de problematiek kan worden. Met lekdetectie kun je snel opsporen waar het lek zich bevindt, zonder dat je hiervoor veel hak- en breekwerk hoeft uit te voeren. Tenminste, als je voor deze klus de hulp inschakelt van de specialisten van lekkagepartner. Zij beschikken namelijk over apparatuur waarmee lekken eenvoudig opgespoord kunnen worden.

Het belang van lekdetectie

Lekkages zijn erg vervelend, maar helaas kunnen ze altijd een keer ergens voorkomen. Ze kunnen ontstaan doordat er ergens een gaatje in de dakbekleding zit, maar ook kan er een lek in een leiding ontstaan. Het maakt niet uit wat de oorzaak is, lekdetectie is altijd belangrijk op het moment dat jij vermoedt dat er ergens een lek zit. Soms is dit natuurlijk heel duidelijk te zien, je ziet het water letterlijk ergens druppen. Andere keren is het lastiger, je hebt bijvoorbeeld het idee dat er veel vocht in je woning zit of je merkt dat er hier en daar wat schimmels ontstaan. Maar is dit nu het gevolg van lekkage of heeft jouw woning een ander vochtprobleem? Ook dan is lekdetectie van belang, je kunt dan achterhalen of je inderdaad te maken hebt met een lek of dat je vochtproblemen bijvoorbeeld ontstaan doordat de isolatie van jouw huis niet in orde is. Het is in ieder geval altijd belangrijk om snel lekdetectie in te schakelen, want vocht kan veel problemen veroorzaken:

  • vochtige lucht is lastig te verwarmen, dus het blijft koud in huis
  • vocht kan schimmels veroorzaken op muren en meubels, wat niet alleen ongezond is maar ook veel schade geeft
  • water kan jouw vloeren krom laten trekken, cement laten afbrokkelen en nog veel meer problemen geven

Zonder hakken en breken

Als je denkt dat je een lek hebt, dan kun je het beste lekkagepartner inschakelen voor de lekdetectie. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan en proberen om het lek op te sporen. Het lastige is echter dat het water op een heel andere plek voor jou zichtbaar kan worden dan waar de lekkage zich bevindt. Als je gaat hakken en breken op de plek waar het water of vocht voor jou zichtbaar wordt, dan kun je heel veel weg moeten breken totdat je het lek gevonden hebt. Dat is natuurlijk ontzettend zonde! Bij lekkagepartner hebben ze speciale apparatuur voor lekdetectie, waarmee ze lekkages op kunnen sporen zonder dat ze ook maar iets hoeven weg te hakken of open te breken. Ze kunnen lekkages bijvoorbeeld opsporen met behulp van thermografie of een camera inspectie. Of met een rookproef, gasdetectie of een van de andere methoden die zij beheersen. Zij kunnen zo heel nauwkeurig bepalen waar het daadwerkelijke probleem zit, waarna je heel gericht aan het werk kunt gaan om dit te herstellen. Vermoed jij een lek? Schakel dan LekkageParnter in voor de lekdetectie!

Lees meer…