De behandelingen die cranio sacraal in Rotterdam biedt, klinken nogal apart, en veel mensen hebben er nog niet van gehoord. Voor die mensen volgt nu eerst een uitleg over de behandeling. Cranio sacraal in Rotterdam werkt vanuit de veronderstelling dat het hele lichaam; alle organen, botten, zenuwen en bloedvaten, met elkaar verbonden zijn via bindweefsel. Dit bindweefsel zit overal tussenin. Het beschermt, geeft steun en zorgt er tegelijkertijd voor dat alle onderdelen van elkaar gescheiden blijven en toch op hun plek blijven. Cranio sacraal Rotterdam legt uit: Voor een goede werking van ons lichaam is het belangrijk dat al dit bindweefsel soepel blijft en meebeweegt met onze bewegingen, zoals sporten, lopen, zitten en zelfs als we ademen. Want zelf als je ademhaalt beweegt je buik op een subtiele manier mee en worden je organen gemasseerd. Wanneer er klachten bestaan kan het zijn dat het bindweefsel op sommige plekken is verkrampt en de doorbloeding verstoort. Dit kan op vele plekken in het lichaam voorkomen, en door diverse zaken worden veroorzaakt, zoals:

• Stress.
• Een ongeval.
• Repeterende bewegingen (zoals bij rsi.)
• Na een operatie.
• Bij het nuttigen van voeding waarvoor overgevoeligheden bestaan.

De therapeut van cranio sacraal in Rotterdam ziet je lichaam als één geheel. En kan met milde aanrakingen voelen waar er verstoringen zitten in dit bindweefsel. Door dit bindweefsel van boven tot onder na te lopen, controleert ze de soepelheid ervan en waar nodig corrigeert ze het. 

Na een behandeling bij cranio sacraal in Rotterdam

Doordat het bindweefsel gecorrigeerd is en alle vloeistoffen tussen de organen weer soepel kunnen stromen, ontstaat er een betere communicatie in je lichaam. Het zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd. Dit betekent dat je lichaam zelf opmerkt wat er moet gebeuren en dit vervolgens gaat uitvoeren. Een sessie cranio sacraal in Rotterdam behandelt dus in feite niet het probleem zelf, maar stimuleert het lichaam dit te doen. Om die reden kun je dan ook met heel veel uiteenlopende klachten bij cranio sacraal in Rotterdam terecht. Je lichaam is zelf namelijk ontzettend slim, en eigenlijk kan het iedere klacht of ieder trauma zelf herstellen. hiervoor heeft het echter wel een bepaalde staat van zijn nodig en goede communicatie tussen de cellen. het bindweefsel zorgt mede hiervoor. Je zou dus eigenlijk kunnen stellen dat wat je klacht ook is, cranio sacraal therapie in Rotterdam verlossend of ondersteunend kan werken. En dat allemaal op een hele natuurlijke manier, omdat je lichaam zelf bepaalt hoe en wat er gaat gebeuren om je klacht op te lossen, of in welke volgorde. 

De aanpak van praktijk Pied à Terre

De praktijk Pied à Terre (https://praktijkpiedaterre.vpweb.nl,) waar je de behandeling cranio sacraal in Rotterdam kunt ervaren, is in 2016 opgezet door Dagmar Chittka, danseres van origine. Dagmar heeft door haar achtergrond in dans en choreografie een brede interesse ontwikkeld in de beweging van het menselijk lichaam, zowel van buiten als van binnen. In haar eigen zoektocht naar balans kwam ze in aanraking met diverse principes binnen het energetisch en fysiek lichaamswerk, en van daaruit besloot ze de opleiding te gaan volgen op cranio sacraal in Rotterdam te kunnen aanbieden. In haar praktijk heeft ze ervaren hoe het is om weer vol in je kracht te staan, en dit door te kunnen geven aan andere mensen. Het werken met energie geeft haar veel voldoening en vertrouwen in het menselijk lichaam. Wat het werk interessant maakt is dat ieder persoon andere fysieke, emotionele en mentale beperkingen heeft, wat resulteert in een ander lichaamsbeeld. En hoe het lichaam na de behandeling toch steeds weer zelf herstelt. Dat is wat voor Dagmar dit werk zo bijzonder maakt.