Vinden jullie het ook zo fijn om in huis te beschikken over een open haard? Dat is ook heel leuk, maar je moet dan wel regelmatig haardhout kopen. Natuurlijk is het voor de verwarming van onze huizen in de meeste gevallen al lang niet meer noodzakelijk om over een houtkachel te beschikken, de meeste woningen zijn in Nederland immers aangesloten op het gasnet en worden verwarmd door middel van centrale verwarming. Haardhout kopen is voor een verwarmde woning dus ook niet meer noodzakelijk, maar het is wel zo dat het voor sfeer nog steeds heel fijn is om over een haard te beschikken. Een vuurtje geeft toch een heel ander soort warmte dan een radiator, wat in de winter zeker heel erg prettig is. En daarnaast is het zo dat het gewoon voor heel veel sfeer zorgt. Het geknisper van het hout dat brand, de vlammetjes die spelen en schaduwen werpen, het zorgt gegarandeerd voor een gezellige en soms zelfs romantische sfeer in de ruimte. En dat is precies de reden dat veel mensen het nog steeds heel prettig vinden om een houtkachel in de woonkamer te hebben. Maar dan moet je natuurlijk wel haardhout kopen of hier op een andere manier aan komen en hoe doe je dat?

Waar haardhout kopen?

Sommige mensen met een houtkachel hebben het geluk dat ze nooit haardhout kopen hoeven, omdat ze hier op andere manieren aan kunnen komen. Zij beschikken bijvoorbeeld zelf over een grote tuin of ze hebben vrienden of familie die grote tuinen hebben. Dan moet er natuurlijk regelmatig eens wat gesnoeid worden en ook moet er wel eens een boompje om, omdat deze te groot wordt of in de weg staat. Op die manier kun je, als je zelf over een zaag beschikt, op een heel voordelige manier aan je brandhout komen. Maar wat als je deze optie niet hebt? Dan moet je zelf haardhout kopen gaan en dat is vaak wat lastig. Er zijn immers geen winkels die hierin gespecialiseerd zijn, vaak zijn tankstations en tuincentra de enige plekken waar je dit kunt kopen. Natuurlijk is dit dan een optie, maar nadeel is dat zij enkel kleine netten met houtblokken verkopen. De hoeveelheid is vaak dusdanig beperkt, dat je het met een avondje stoken al weer helemaal opgebrand hebt. Daar heb je natuurlijk in principe vrij weinig aan, je wilt liever in een keer een grote hoeveelheid haardhout kopen zodat je hier een tijdje mee vooruit kunt.

Goede kwaliteit bij De Haardhouthandelaar

Als grote partijen ook jouw voorkeur hebben, dan moet jij zeker je haardhout kopen bij De Haardhouthandelaar. Zij zijn namelijk wel een echte specialist op dit gebied en je kunt bij hen terecht voor verschillende soorten producten voor het laten branden van jouw haard of kachel. Kijk je bij hen naar het aanbod aan brandhout, dan kun je kiezen uit verschillende houtsoorten, namelijk:

  • eiken
  • essen
  • berken

Het is belangrijk om in het oog te houden dat iedere houtsoort zo zijn eigen eigenschappen heeft wat betreft de manier waarop het brandt. Het is dus belangrijk om dit goed door te nemen voordat je jouw aankoop doet. Daarnaast is het zo dat als je bij hen haardhout kopen gaat, je er altijd zeker van kunt zijn dat je een goede kwaliteit krijgt. Het is allemaal in handzame stukken gehakt, zodat jij het gemakkelijk in je kachel kunt stoppen. En het is ook nog eens ovengedroogd, zodat je er zeker van kunt zijn dat het goed zal branden en niet veel zal roken tijdens de verbranding. Wil jij haardhout kopen, dan is De Haardhouthandelaar daarvoor dus zeker het juiste adres!