Onlangs wilde ik een tweedehands laptop kopen om freelance mee op locatie te kunnen werken. Niet iedereen zal dat snappen, maar een tweedehands laptop kopen was voor mij een logische stap en wel om meerdere redenen, namelijk:

  • Als investering
  • Vanwege privacy
  • Risicospreiding

Ik leg het kort even uit. Allereerst is het mogelijk om een tweedehands laptop te kopen als investering. Dit zijn uitgaven die je puur voor je werk doet en dus kunt afschrijven. Daarnaast is de btw aftrekbaar en dus is het geen gekke keus om zakelijk een tweedehands laptop te kopen voor freelance werk op locatie. Mijn tweede reden is privacy en dan nog niet zozeer mijn eigen privacy, maar die van mijn opdrachtgevers. Ik werk voor meerdere opdrachtgevers en beheer diverse social media accounts, ik houd verschillende databases bij en ik heb diverse documenten op mijn laptop staan die privacygevoelige gegevens bevatten. De privacywetgeving is nu zo ingesteld dat bijvoorbeeld het verlies of diefstal van een laptop voor grote problemen kan zorgen. Dit risico wil ik niet lopen. Zekere niet omdat ik op locatie bij mijn klussen voor andere opdrachtgevers al deze gegevens niet nodig heb. Een tweedehands laptop kopen om op een andere locatie te werken is daarmee voor mij een extra methode van beveiliging van alle gegevens waarmee ik werk. Een derde reden om de tweedehands laptop te kopen was de risicospreiding in mijn werk zelf. Stel ik ga met de trein en ik word bestolen. Of ik laat de laptop vallen en hij is onherstelbaar beschadigd. Als freelancer kan ik dan direct niets meer. Natuurlijk kan ik dan direct proberen een vervangende laptop te kopen, maar in alle tijd dat ik niet beschik over mijn laptop kan ik mijn opdrachtgevers niet bedienen en mijn werk niet uitvoeren. Dit kan mij werk en dus inkomsten kosten en dat vind ik geen prettig gevoel. Met een tweede laptop verzeker ik mezelf er daardoor van dat ik altijd beschik over een laptop waarmee ik mijn werk kan uitvoeren.

Een ander groot voordeel van een tweedehands laptop kopen

Ik heb ontdekt dat het zonde is om een nieuwe laptop te kopen. Dit heeft met name met de kosten versus de capaciteit te maken. Ik heb op de website van EZ Services, www.ez-services.nl ontdekt dat zogenaamde refurbished laptops een geweldig alternatief zijn voor nieuwe laptops. Dit komt omdat het vaak computers zijn die door bedrijven geleased werden en nadat de leaseperiode is afgelopen worden de laptops vaak vervangen. In veel gevallen gaat het daarbij om een laptop die kwalitatief zeer goed is, een hoge kwaliteit heeft en nieuw behoorlijk prijzig is. Als freelancer is zo’n nieuwe laptop vaak niet te betalen, maar door een tweedehands laptop te kopen is het grootste deel van de prijs al afgeschreven en wordt een laptop van deze hoge kwaliteit opeens heel betaalbaar. Eigenlijk zou elke freelancer een tweedehands laptop moeten kopen, want daarmee hebben ze veel meer mogelijkheden en betalen ze een stuk minder. Ik heb het in ieder geval al enkele freelancers in mijn netwerk laten weten wat de voordelen zijn van een tweedehands laptop kopen.

De aanschaf van mijn laptop via EZ Services

Nadat ik contact had opgenomen met EZ Services en had uitgelegd wat voor tweedehands laptop ik wilde kopen en met welk doel, kreeg ik al snel te horen dat ze een perfecte laptop voor mij op voorraad hadden. De informatie van deze laptop kon ik op de website terugvinden en het was mogelijk om eventuele details nog verder te bespreken. Ik heb de laptop opgehaald en werk er sinds een paar weken op. Ik heb een prima laptop voor een uitstekende prijs gekocht.