Het inrichten van een kamer naar de smaak van de bewoner is niet altijd even gemakkelijk. Je weet natuurlijk van jezelf wat je mooi vind en waar je je fijn bij voelt, maar het is soms erg lastig om voor anderen te denken. Als je bijvoorbeeld een kamer deelt met je partner, is het lastig een inrichting te vinden waar je beide helemaal achter staat. Het is dan vaak een kwestie van concessies doen en overleggen over verschillende manieren van inrichten en decoreren. Vaak kom je er wel samen uit en ben je uiteindelijk tevreden met het resultaat. Met een dekbedovertrek kun je bijvoorbeeld een hoop sfeer aan een ruimte geven, en je kunt er verschillende kiezen om eens af te wisselen en aan de wensen van beide partijen tegemoet te komen. Als je echter de kinderkamer moet gaan inrichten, kan het zijn dat je voor een grotere uitdaging staat. Een babykamer is niet moeilijk in te richten, omdat het kind nog geen eigen smaak heeft en het wel prima vindt, zo lang het een veilige ruimte is waar lekker geslapen kan worden. Als het kind echter ouder wordt, kan het vernieuwing in de slaapkamer wensen. Het voelt de drang om de kamer naar eigen smaak in te richten om er helemaal een eigen plekje van te maken. Dit is natuurlijk helemaal geen probleem, maar het kan wel problemen opleveren als ervoor wordt gekozen om de gehele kamer in een stijl of kleur te maken, die past bij de smaak van het kind in die levensfase. Een roze prinsessenkamer is bijvoorbeeld helemaal geweldig voor een kind van 5, maar een meisje van 12 die net naar de middelbare school gaat en vriendinnen mee naar huis wil nemen zal zich al snel schamen voor de kinderachtige slaapkamer. Daarom is het belangrijk dat er voor een oplossing wordt gekozen die gemakkelijk is te veranderen, maar die wel aan de wensen van het kind voldoet, als je geen zin hebt in een tweede verbouwing een aantal jaren later. Je kunt bijvoorbeeld heel wat sfeer geven aan een kamer met een mooi dekbedovertrek.

De vele functies van een dekbedovertrek

Het dekbedovertrek heeft verschillende belangrijke functies in de slaapkamer. Allereerst is er de bescherming van het dekbed tegen zweet en vuil. Het dekbed is vaak een groot en dik ding, wat moeilijk te wassen is. Om ervoor te zorgen dat je echter wel onder het dekbed kunt blijven slapen zonder dat het onhygiƫnisch wordt, kun je een dekbedovertrek om het dekbed heen doen. Op deze manier wordt het dekbed beschermd tegen viezigheid, vocht en nare geurtjes. Ook vinden de meeste mensen het fijner om onder een dekbedovertrek te slapen, omdat de stof lekker zacht is. Naast deze praktische functie heeft het dekbedovertrek echter ook een esthetische functie. Je kunt een kamer namelijk een heel stuk opfleuren met een mooi dekbedovertrek naar je eigen smaak. Een prinsessenkamer is bijvoorbeeld zo gemaakt met een prachtig dekbedovertrek met prinsesjes en bijvoorbeeld een bijpassend lampje of leuke gordijnen in dezelfde stijl. Zo zorg je er met een paar kleine aanpassingen voor dat een kinderkamer geheel naar de wens van het kind wordt ingericht, maar dat je het over een paar jaar wel gemakkelijk weer kunt veranderen. Ook in de eigen slaapkamer geeft het dekbedovertrek veel sfeer, omdat het bed vaak het middelpunt is van de slaapkamer en het dekbedovertrek het gehele bed bedekt. Hierdoor is het een grote blikvanger en bepalend voor de sfeer in de ruimte. Als je houd van bloemetjes, kun je daarom een dekbedovertrek geheel in deze stijl kiezen als je een ruimte wilt die bij jouw smaak past. Wil je echter liever een wat strakke en fris ogende kamer, dan kun je beter voor een effen kleur of een rustig patroon kiezen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte er wat frisser uitziet. Het is geheel afhankelijk van je eigen smaak en persoonlijke voorkeur, wat voor soort dekbedovertrek je het beste kunt kiezen. Het voordeel is echter dat je met verschillende overtrekken een ruimte op een gemakkelijke manier naar iemands persoonlijke voorkeur kunt inrichten.

De aanschaf van verschillende soorten overtrekken

Als je op zoek bent naar verschillende soorten dekbedovertrekken voor verschillende doelgroepen, kun je het beste eens op het internet gaan kijken. Hier kun je gemakkelijk zoeken naar verschillende soorten overtrekken in alle stijlen, patronen en kleuren die je maar kunt bedenken. Op de website www.goodmorningdekbedovertrek.nl vind je bijvoorbeeld een ruim aanbod aan dekbedovertrekken voor jong en oud. Op de website is een webshop te vinden, waar je op verschillende manieren kunt zoeken naar het perfecte dekbedovertrek. Je kunt bijvoorbeeld selecteren om dekbedovertrekken die geschikt zijn voor kinderen of volwassenen. Zo kun je het perfecte dekbedovertrek voor je jongste dochter vinden, maar ook een fijn overtrek voor jezelf uitkiezen. De overtrekken hebben standaard maten, zodat ze om ieder dekbed passen. De standaard maat voor eenpersoons dekbedden is 140×200 cm en alle kinderdekbedovertrekken worden dan ook in deze afmetingen geleverd. Tegenwoordig is een tweepersoons dekbed vaak 220×240 cm, wat meer comfort geeft dan de standaard maat voor tweepersoons dekbedden van 200×200 cm. Je hebt bij een zogenoemd Lits Jumeaux dekbed wat meer speling en warmere voeten. Als je een tweepersoons dekbedovertrek aanschaft moet je dan ook goed op de maat letten: wie weet koop je een te groot of juist te klein dekbedovertrek. Neem eens een kijkje in de webshop voor het ruimte aanbod.