Poppink - Eigen huis bouwenDe meeste mensen dromen ervan een eigen huis te bouwen. Ergens op het platteland in Frankrijk of lekker aan de Spaanse kust. Een woning voor jezelf waar je ieder jaar weer terug kunt komen, waar je even helemaal tot rust komt. Een eigen huis bouwen lijkt een heel karwei en soms kan dit inderdaad lastig zijn. Wanneer je echter goed plant en de route goed uitstippelt dan komt alles sowieso goed. Je moet met een aantal zaken rekening houden wanneer je een eigen huis wilt bouwen:

  • Onvoorziene kosten
  • Vergunningen
  • Onderzoeken

De belangrijkste van deze drie zijn de onvoorziene kosten. Wanneer je een eigen huis laat bouwen ben je natuurlijk voorbereid op een flinke rekening. Je weet dat het niet goedkoop is om een volledige woning neer te zetten, je zet van tevoren dan ook veel geld opzij. De belangrijkste kostenposten voor het bouwen van een woning zijn de aanschaf van de bouwkavel, de materialen en de bouw zelf. Het kopen van de kavel doe je maanden voordat je daadwerkelijk met de bouw begint. Je zoekt die ideale plek, een plek waar je oud zou willen worden. Wanneer je een kavel helemaal hebt onderzocht dan besluit je soms tot aanschaf, maar in de meeste gevallen besluit je om nog even verder te zoeken. De kosten die verbonden zijn aan het uitzoeken en aanschaffen van een plek zijn daarom bij de meeste mensen welbekend. Deze kosten worden dan ook regelmatig meegenomen wanneer men berekent hoeveel het gaat kosten om een eigen huis te bouwen. De bouwmaterialen die in het huis worden toegepast moeten los worden aangeschaft, je krijgt ook hiervan dus een heel concreet beeld. Ook realiseren de meeste mensen zich goed dat de bouwvakkers betaald moeten worden. Voor de bouw van het huis wordt daarom ook vaak geld opzij gezet. Er zijn echter, nu wordt het belangrijk, ook een hoop onvoorziene kosten waar je pas later bij stilstaat. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het ontwerpen van de woning of aan de leges die betaald moeten worden. Ook kan het voorkomen dat het fundament van de woning duurder uitvalt dan je had gedacht. Soms moeten bijvoorbeeld heipalen of boorpalen worden geslagen, of is de grond minder geschikt voor de bouw. De aansluiting op gas, water en elektriciteit kan daardoor duurder uitvallen. Het afwerken van de keuken, de wandafwerking, je kunt het zo gek niet bedenken. Al deze kosten moeten meegenomen worden in het kostenplaatje. Een eigen huis bouwen kan dus al snel een stuk duurder uitvallen dan je in de eerste plaats had gedacht. Laat je daarom goed adviseren door een professioneel bouwbedrijf. Bij Poppink krijg je persoonlijk advies, waardoor je altijd weet waar je aan toe bent. Surf snel naar de site, http://www.poppink.nl, voor een compleet beeld van de diensten die dit bouwbedrijf aanbiedt!

Eigen huis bouwen; aanvullende onderzoeken

Een eigen huis bouwen moet je goed voorbereiden. Je kunt niet aankomen op locatie en direct heipalen de grond inslaan. Allereerst is het belangrijk om alle vergunning goed op orde te hebben. Ga in overleg met je gemeente, of laat je bouwbedrijf dit voor je doen. Voor deze vergunningen betaal je leges, die je ook moet opnemen in je begroting. Om te zorgen dat een bouwaanvraag zonder problemen verleend wordt moet je aanvullende onderzoeken laten doen. Een eigen huis bouwen doe je dus in goed overleg met de gemeente en het bouwbedrijf waar je mee werkt. Een van de berekeningen die je moet maken is de EPC-berekening. EPC is een afkorting van Energie Prestatie Coëfficiënt. Ongeveer 20 jaar geleden is besloten dat het verplicht is om een EPC-berekening te laten uitvoeren bij het bouwen van je eigen huis. Wat houdt deze berekening dan precies in? De EPC laat precies zijn hoeveel energie de woning zal gaan verbruiken. Wanneer je een besluit een eigen huis te bouwen wil je natuurlijk dat de ze woning zo zuinig mogelijk is. De gemeente wil dit ook; daarom moet je in een EPC het energieverbruik van het pand aangeven. Door zuiniger te werken wordt CO2-uitstoot teruggedrongen, waardoor we allemaal langer van onze aarde kunnen genieten. Deze berekening is dus essentieel bij het indienen van een bouwaanvraag. In deze aanvraag moet ook een constructieberekening worden toegevoegd. Deze is belangrijk om te bepalen hoe groot de bouwmaterialen moeten zijn om het huis veilig te kunnen bouwen. In een constructieberekening bepaalt men bijvoorbeeld hoe zwaar het hout moet zijn van de steunbalken, of hoe sterk de bewapening in het beton moet zijn. Bij Poppink kun je snel en moeiteloos allerlei berekeningen laten uitvoeren. Hierdoor kun je een bouwaanvraag indienen die direct zal worden goedgekeurd. Probeer dit allemaal niet zelf te doen: maak gebruik van professionals die verstand hebben van de regels! Ga snel naar de website.

De moeite waard

Het vergt best wel wat werk om een eigen huis te bouwen. Je bent lang bezig met plannen, het aanvragen van vergunningen en de constructie. Achteraf is het allemaal de moeite waard! Je creëert een prachtige plek voor de toekomst waar jij en je gezin nog lang van zullen genieten. Wanneer de kleinkinderen volwassen zijn zal een hele nieuwe generatie het huis leren kennen; wanneer je een eigen huis laat bouwen investeer je in de toekomst. Ga snel naar Poppink om je plannen in te dienen. Hoe eerder je dit doet, hoe sneller je met het bouwbedrijf om tafel kunt. Neem dus meteen contact op en vraag direct een offerte aan. Samen maken jullie er iets moois van!