Een badjas is een veelzijdig kledingstuk, dat je bij verschillende gelegenheden kunt gebruiken. De badjas is ooit ontworpen om te dragen voor en na je in bad gaat. Het kledingstuk heeft dan ook verschillende functies. Ten eerste zorgt de badjas ervoor dat je droog wordt, als je uit het bad gaat. De stof neemt water op en zorgt er daarmee voor dat je zonder de vloer nat te maken naar je slaapkamer kunt lopen om je verder af te droger. Daarnaast is een badjas lekker warm. Je kunt je dus uitkleden en een badjas aantrekken, waarna je naar de badkamer kunt gaan zonder het koud te krijgen. Hier hoef je alleen nog maar de badjas uit te doen, wat een stuk gemakkelijker is dan je nog uitkleden in de badkamer en ervoor proberen te zorgen dat je kleding niet nat wordt. Je kunt het kledingstuk echter ook voor andere dingen gebruiken. Een veelgebruikte andere benaming is namelijk de ochtendjas. Veel mensen gebruiken in de ochtend, als ze net wakker zijn en nog geen zin hebben zich aan te kleden, een ochtendjas. Je kunt een ochtendjas dragen over je pyjama of zelfs zonder iets er onder, zonder dat andere mensen zien wat je precies aan hebt. De ochtendjas bedekt bijna je hele lichaam en daarom kun je je onder de mensen vertonen zonder dat je eerst je kleding aan hoeft te trekken. Je kunt bijvoorbeeld eerst lekker ontbijten of een kopje koffie drinken voor je gaat douchen. Op deze manier zie je er nog een beetje toonbaar uit dankzij je badjas, maar je blijft ook nog eens lekker warm.

Een badjas in de sauna

Een van de belangrijkste functies van een badjas is dat je lekker warm blijft als je hem draagt. Dit is vooral handig bij gelegenheden wanneer het niet handig is om kleding te dragen die ervoor zorgt dat je warm blijft. Dit is bijvoorbeeld in de ochtend, wanneer je net uit bed komt, of als je in bad gaat. Een badjas wordt echter ook veel gebruikt in de sauna. Veel mensen gaan naar een saunacomplex om even helemaal tot rust te komen. Niet alleen je lichaam ontspant in een sauna, maar ook geestelijk kun je heerlijk uitrusten. Als je naar een sauna gaat, moet je drie dingen meenemen: een handdoek, een badjas en slippers. Een handdoek is verplicht als je in een sauna gaat, omdat deze het zweet opvangt van je lichaam. Als een andere gast vervolgens op hetzelfde bankje plaatsneemt zit hij of zij niet in jouw plasje zweet dankzij de handdoeken. Daarnaast moet je slippers meenemen. Dit zorgt ervoor dat vervelende voetschimmel niet wordt overgebracht op anderen, maar dit is zeker niet de belangrijkste reden. Vaak loop je de hele dag in en uit en dan is het gewoon fijn om iets aan je voeten te hebben. Daarnaast zijn de vloeren vaak glad, en slippers voorkomen uitglijden. Ten slotte moet je een badjas meenemen. Deze zorgt ervoor dat je lekker warm blijft tussen de saunagangen door, maar is ook verplicht. In een saunacomplex zijn namelijk vaak verschillende mogelijkheden om even uit te rusten, waar het dragen van een badjas verplicht is. Je moet bijvoorbeeld een badjas dragen als je even wilt slapen op een bed of een boek wilt lezen in een stoel. Daarnaast is het ook tijdens het eten in het restaurant verplicht om een badjas te dragen. Andere mensen vinden het namelijk niet fijn om tijdens het eten naar het naakte lichaam van een ander te kijken. Zelfs op nudistencampings, waar naakt rondlopen de gewoonste zaak van de wereld is, is het dragen van kleding verplicht in restaurants. Op het moment dat je naakt in een stoomcabine zit en een ander gaat op jouw plek zitten, kan dit persoon het bankje met het water dat zich in de cabine bevindt even schoonmaken. Als je echter gaat zweten en je zit naakt op een stoel, is er een kans dat jouw zweet in de stoel trekt en een ander hier later in moet gaan zitten. Daarom is het verplicht een badjas te dragen op zulke plaatsen.

Verschillende soorten badjassen kopen

Als je een badjas kopen wilt, kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Allereerst worden er vaak badjassen verkocht in saunacomplexen. Je kunt ze hier echter ook huren, wat een stuk goedkoper is. De badjassen die hier verkocht worden zijn vaak van hoge kwaliteit, maar kosten ook flink wat geld. Daarom is het verstandig om het eerst op een andere manier aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld online een badjas kopen. Op www.hippehanddoeken.nl vind je bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment waar je uit kunt kiezen. Er worden over het algemeen drie soorten stoffen gebruikt voor het maken van badjassen: badstof, fleece en katoen. Het badstof model wordt het meeste gekozen, omdat deze stof het meeste vocht opneemt. Hierdoor wordt je lichaam snel droog en is de stof niet direct doorweekt. Het fleece exemplaar is handig wanneer je graag een lekker warme ochtendjas draagt en hem niet vaak nat maakt. Fleece is lekker warm, maar neemt vocht niet goed op. Katoen is wat lichter en neemt vocht ook niet goed op, dus deze stof is alleen geschikt voor een luchtige ochtendjas. Op www.hippehanddoeken.nl vind je een overzicht van het assortiment en kun je zelf kiezen voor de stof die jou het fijnst lijkt. Ook kun je zelf een mooie kleur en een leuk model uitkiezen.