Heb jij bij jouw woning geen garage? Dan kan een carport misschien een uitkomst zijn! Soms heb je eigenlijk gewoon niet genoeg ruimte naast je huis om daar nog een complete garage te laten bouwen. Of je wilt dit niet, omdat dit sterk de doorgang belemmert. Er zijn verschillende redenen waarom dit niet handig is, maar feit blijft dat je dan dus geen onderdak hebt voor je auto. Nu is dit op zich geen ramp, er zijn zoveel mensen die hun wagen gewoon langs de kant van de weg moeten parkeren omdat ze bijvoorbeeld in een appartementencomplex wonen. Maar zou het niet handig zijn om een carport te hebben? Het voordeel daarvan is natuurlijk dat je jouw vervoersmiddel mooi schoon houdt. Je hebt veel minder snel last van weersomstandigheden, zoals sneeuw en hagel. Hierdoor hoef je ook minder vaak aan het poetsen te gaan en loop je minder risico op beschadigingen aan de lak. En niet alleen weersomstandigheden zullen zo minder effect hebben, ook zul je veel minder snel last hebben van bijvoorbeeld vogelpoep. In vogelpoep zitten stofjes die de autolak behoorlijk aan kunnen tasten, dus het is fijn als er niet langer op het dak gepoept wordt. Je merkt dat het hebben van een carport dus echt verschillende voordelen kan hebben, niet alleen omdat het je tijd bespaart aan schoonmaakkosten, maar ook omdat je minder risico loopt op hoge reparatiekosten.

Verschillende soorten carport

Als jij aan een carport denkt, aan wat voor object denk jij dan? Het blijkt dat mensen hier vaak een wat eenzijdig beeld van hebben, zij kennen vaak maar één of twee opties, omdat die toevallig bij hen in de buurt veel te zien zijn. Maar er zijn echt meer mogelijkheden dan dat, we kunnen bijvoorbeeld de volgende types onderscheiden:

  • gebogen type standaard
  • gebogen type prefix
  • eenzijdig gedragen
  • zadeldak
  • lessenaardak

Wat moet jij je nu bij ieder type carport voorstellen? Het beste kun je hiervoor even een kijkje nemen op terhuurnebv.nl, de website van Ter Huurne BV. Zij zijn namelijk onder meer gespecialiseerd in deze producten en je vindt op hun site dan ook diverse foto’s van de verschillende modellen die er te krijgen zijn. Maar we zullen hier toch een korte beschrijving geven. Het standaard type bestaat uit een gebogen dak dat zowel losstaand geplaatst kan worden als aan de woning gemaakt kan worden. Prefix heeft een speciale ronding, waardoor er een zeer grote overspanning gerealiseerd kan worden zonder dat er pilaren in het midden nodig zijn. Eenzijdig gedragen houdt in dat er maar aan één zijde kolommen geplaatst worden, dit kan handig zijn als je met een beperkte ruimte te maken hebt. Het zadeldak is een puntdak en het lessenaardak een iets schuin aflopend plat dak. Zo kan een carport dus echt heel veelzijdig zijn!

Welke variant?

Welke soort carport is voor jouw situatie nu de beste keus? Dat ligt er in de eerste plaats natuurlijk aan hoeveel ruimte jij bij je woning hebt. De Prefix heeft bijvoorbeeld geen zin als jij naast je huis maar drie meter over hebt. Kijk daar dus eerst naar. En bedenk ook of je de carport los wilt hebben staan of dat je wilt dat deze aangebouwd wordt, waardoor je bijvoorbeeld droog van je huisdeur naar de auto kunt lopen. Twijfel jij? Vraag dan gerust de specialisten van Ter Huurne BV om hulp. Zij hebben al vele jaren ervaring met deze constructies en weten daardoor niet alleen wat er mogelijk is, maar ook wat in verschillende situaties handig is. Zij kunnen jou altijd helpen met het vinden van een carport die perfect bij jouw situatie past!