Het gebruik van verpakkingsmaterialen, is noodzakelijk voor een veilig transport. Uw bezittingen zijn kostbaar. Dit weten wij bij ContiMeta. Zo wilt u bij het verhuizen er zeker van zijn dat uw bezittingen veilig de plaats van bestemming bereiken. Transportschade komt helaas geregeld voor. Dit kan komen door het onjuist verpakken, of door het achterwege laten van verpakkingsmaterialen.

ContiMeta heeft een groot assortiment verpakkingsmaterialen, zoals:

 • omsnoeringsband
 • wikkelfolie
 • topvellen
 • verpakkingstape
 • krimpfolie
 • bindkoord

Het goed aanbrengen van verpakkingsmaterialen is niet zo gemakkelijk. Het is van groot belang dat deze op een juiste manier worden aangebracht. ContiMeta heeft alle kennis in huis om u te kunnen helpen, om een goede keus te maken. Wij hebben veel verpakkingsmaterialen in voorraad. Denk aan bijvoorbeeld omsnoeringsband. Zo is het soort omsnoeringsband dat u nodig hebt, is afhankelijk van de toepassing en het omsnoeringsapparatuur dat u wilt gebruiken. Het is goed om te weten dat ContiMeta omsnoeringsband levert voor zowel handmatige als machinale verwerking. Voor de aanschaf van omsnoeringsband, zijn er diverse punten om rekening mee te houden. Denkt u hierbij aan:

 • tolerantie-eisen
 • de kernmaat
 • dikte
 • breedte van de band
 • de rek
 • breeksterkte
 • herstellend vermogen
 • weerstand

De breeksterkte wordt bepaald door de breedte, dikte en het materiaalsoort. De elasticiteit is ook niet van ondergeschikt belang. Eén van de eigenschappen is namelijk dat het, na veel gebruik, de neiging heeft om de rekkracht te verliezen. Dit wordt spanningsverlies genoemd. Het assortiment verpakkingsmaterialen, is behoorlijk te noemen. Wist u bijvoorbeeld dat de meest gebruikte omsnoeringsband, binnen het assortiment verpakkingsmaterialen, PP is? PP staat voor Polyproyleen. De eigenschappen van PP kunt u vinden op de website. Eigenschappen zoals breeksterkte, elasticiteit en spanningsverlies zijn voor meer toepassingen, meer dan uitstekend te noemen. Er zijn nog veel meer omsnoeringsbanden verkrijgbaar binnen onze verpakkingsmaterialen. Uiteraard snappen wij dat u het lastig kunt vinden om een goede keus te maken uit deze verpakkingsmaterialen. Mocht u, na het lezen van de informatie op de website, alsnog vragen hebben? Of wilt u gewoon snel geholpen worden? Neem dan gewoon even contact op met onze specialisten. We helpen u graag!

Kies de juiste verpakkingsmaterialen op hun eigenschappen

Binnen de verpakkingsmaterialen, wordt wikkelfolie ingezet voor het beschermd kunnen verpakken van producten. Door de folie op spanning te brengen, wordt de lading bij elkaar gehouden. Wikkelfolie heeft de volgende eigenschappen:

 • werkt stabiliserend
 • beschermt tegen vuil en vocht

Voor het kiezen van de juiste wikkelfolie, is het in te wikkelen product belangrijk. Zo moet u de vorm weten, net als het gewicht en de omvang. Binnen deze verpakkingsmaterialen, zijn er diverse soorten wikkelfolie te verkrijgen, namelijk: Handrekfolie, machinewikkelfolie, bundelfolie en spanfolie. Waarschijnlijk hebt u vast wel eens gewerkt met verpakkingstape. Het wordt gebruikt voor het sluiten van dozen. Dit kan handmatig, of machinaal gebeuren. Er zijn diverse soorten verpakkingsmaterialen. Zo zijn er ook binnen deze verpakkingsmaterialen, diverse soorten verpakkingstape verkrijgbaar. De eigenschappen worden vooral bepaald door drager en de (samenstelling van de) lijmlaag. Deze hebben beiden hun eigen kenmerken. De keuze voor het type verpakkingstape, is dus afhankelijk van het gebruiksdoel. Mocht u verpakkingsmaterialen nodig hebben om palletladingen af te dekken en te beschermen, dan kunt u gebruik maken van topvellen. Deze worden meestal met de hand aangebracht. Het speciale LDPE-folie met afscheurperforatie, zorgen ervoor dat de topvellen op maat kunnen worden afgescheurd. Ideaal dus. Er zijn ook topvellen beschikbaar voor machinale verwerking. Kijkt u eens op de site voor de mogelijkheden. Komt u er niet uit, dan kunt u altijd terug vallen op één van onze specialisten. Krimpfolie is te verkrijgen is een aantal verschillende soorten, namelijk:

 • Polyethyleen (PE)
 • Polyvinylchloride (PVC)
 • Polyolefine (PO)

Goed om te weten is dat de krimpfolies van ContiMeta gericht zijn op het minimaliseren van het verbruik. Ook wij vinden het belangrijk dat u niet meer betaald dan nodig is. Ook voor het milieu betekend iedere besparing een voordeel. Krimpfolie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het bundelen van een tray met blikjes. ContiMeta kan deze krimpfolie naar wens leveren. Zelfs in kleur of bedrukt, behoort tot de opties. Te allen tijde zijn helderheid en glans van deze verpakkingsmaterialen, belangrijk. Dit bepaald voor het grootste deel de uitstraling van het product.

Kwaliteit en service zijn belangrijk bij ContiMeta

Net zoals bij de andere verpakkingsmaterialen, is het ook voor bindkoord belangrijk dat het aan de hoogste eisen voldoet. Hierbij is te kiezen uit handbindkoord en machinebindkoord. Het bindkoord kan op vele manier worden toegepast. De eigenschappen van deze verpakkingsmaterialen worden niet alleen bepaald door het gebruikte materiaal. Het aantal strengen, waaruit het koord bestaat, is ook van groot belang. In ieder geval is het belangrijk dat het koord knoopvrij en egaal opgewonden is. Ook moet het aantal wikkelingen van de strengen in het koord per meter constant zijn. Zoals u leest, moeten bindkoorden aan nogal wat eisen voldoen. Kwaliteit leveren vinden wij erg belangrijk. Zodra u op de website beland is het mogelijk om live te chatten met één van de medewerkers. Zo kunt u direct uw vraag kwijt, en wordt u gelijk geholpen. Handig! Het is natuurlijk ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen, per e-mail of via het informatieaanvraagformulier. Het is goed om te weten dat de producten, mits in voorraad, binnen 24 uur geleverd kunnen worden. Zo hebt u snel verpakkingsmaterialen in huis, die garant staan voor een goede kwaliteit. ContiMeta levert overigens niet alleen verpakkingsmaterialen. Ook verpakkingsmachines zijn op de site te vinden. Wat kunnen wij voor u betekenen?