Als u gescheiden bent, is er een flinke kans dat u alimentatie betaalt of ontvangt. Misschien is de scheiding inmiddels al jaren geleden en zijn de omstandigheden sindsdien behoorlijk veranderd. Misschien heeft u een andere partner ontmoet of bent u zelfs een nieuw gezin begonnen. Wellicht is er door bijvoorbeeld het verlies van uw baan een flinke verandering opgetreden in uw inkomen. Het kan zijn dat het daardoor voor u moeilijker geworden is om uw alimentatie te betalen. Dan kan het zijn dat een alimentatie wijzigen tot uw mogelijkheden behoort. Misschien wilt u wel uw alimentatie wijzigen, maar bent u bang voor de hoge kosten die een advocaat hiervoor in rekening zal brengen. Uw alimentatie wijzigen kan bovendien niet bij alle mogelijke veranderde omstandigheden. Uw situatie moet aan bepaalde criteria voldoen, die niet altijd vooraf eenvoudig door uzelf in te schatten zijn. Daardoor weet u niet altijd of het de moeite waard is om te kijken of uw alimentatie wijzigen mogelijk is, met de hulp van een dure advocaat. Gelukkig is er een uitweg. U kunt namelijk een gratis alimentatiecheck laten doen, die uitwijst of het de moeite waard is om een verzoek in te dienen voor het wijzigen van uw alimentatie. Om dit proces te vergemakkelijken, is er een speciale website in het leven geroepen: http://www.alimentatie-wijzigen.nl. Dit is een initiatief van een advocaten praktijk die in heel Nederland actief is en al veel mensen heeft bijgestaan bij hun alimentatie wijzigen. Door online een alimentatiecheck aan te vragen, ontdekt u snel en zonder kosten of een wijzigingsprocedure de moeite van het starten waard is. Is dat het geval, dan vindt u via deze website ook meteen een deskundige advocaat die u met raad en daad terzijde wil staan. Of uw alimentatie nu is vastgesteld door een rechter of tot stand is gekomen door onderlinge afspraken met uw ex-partner, het is heel goed mogelijk dat uw alimentatie wijzigen een realiteit kan worden. U leest meer over de procedure van uw alimentatie wijzigen als u klikt op bovenstaande link. Wilt u meer weten over de verschillende omstandigheden waarin uw alimentatie wijzigen mogelijk zou kunnen zijn? Leest u dan verder in dit artikel.

Onder welke omstandigheden kan u alimentatie wijzigen mogelijk zijn?

Zijn sinds uw scheiding uw financiële of andere omstandigheden in uw leven gewijzigd? Dan kan uw alimentatie wijzigen mogelijk zijn. Maar niet iedere verandering van de situatie geeft hier aanleiding toe. Herkent u zich echter in een van de onderstaande situatieschetsen, dan is het mogelijk dat het de moeite waard is om een wijzigingsprocedure te starten voor het laten wijzigen of zelfs intrekken van uw alimentatie:

  • uw inkomsten zijn gewijzigd
  • u bent gaan samenwonen of hertrouwd
  • u heeft een kind gekregen
  • uw woonlasten zijn veranderd

In deze gevallen is het mogelijk dat de rechter bepaalt dat uw huidige bedrag aan alimentatie niet langer redelijk is. Dan is het mogelijk om minder alimentatie te gaan betalen. Ook als het oorspronkelijke besluit over uw alimentatie gebaseerd blijkt te zijn op niet kloppende gegevens is het mogelijk om een wijzigingsprocedure te starten. Het is zelfs mogelijk dat uw alimentatie helemaal ingetrokken wordt. Een goede advocaat kan u hier meer over vertellen!

Snel weten waar u aan toe bent

Een groot voordeel van een gratis alimentatiecheck, is dat u regelmatig kunt kijken hoe de zaken er voor staan omtrent uw alimentatie. U kunt snel professioneel advies krijgen over de haalbaarheid van een eventuele wijzigingsprocedure en een goede advocaat vinden als deze gestart moet worden. Soms kan een wijziging u honderden euro’s per maand schelen. Surf dus naar de website en doe een gratis alimentatiecheck! Lees meer..