Abonnementen voor mobiele telefoons zijn in de laatste jaren flink duurder geworden. Dit komt onder andere door het toevoegen van internetbundels aan telefoonabonnementen, maar ook doordat telefoons, met name de smartphones, in prijs stijgen. Er wordt bij de telefoongebruiker ingepeperd dat het belangrijk is om het nieuwste model te hebben. Wanneer een telefoonabonnement afloopt, wordt u vaak een zogenaamde deal aangeboden waarbij u een nieuw model krijgt in combinatie met een gunstig abonnementstarief. Eigenlijk is dit zonde, want meestal werkt de oude telefoon nog prima. Bovendien is een sim only abonnement in vele gevallen goedkoper dan een abonnement met telefoon. Het is, net als bij abonnementen met telefoons, echter wel belangrijk om, voordat u een beslissing maakt en er aan vast zit, eerst de mogelijkheden te onderzoeken en dus aan het sim only vergelijken te slaan. Dit sim only vergelijken kunt u doen op de website Foon4u. In het volgende zullen we uitleggen hoe het sim only vergelijken op deze website in zijn werk gaat. Vervolgens zullen we een aantal mogelijke sim only abonnementen opnoemen, inclusief de prijzen en specificaties, zodat u een beeld krijgt van de informatie die u via Foon4u kunt vinden. Ten slotte zullen we bespreken waar u meer informatie over sim only vergelijken en andere zaken kunt vinden en wat Foon4u nog meer voor u kan betekenen.

Sim only vergelijken met Foon4u

Op de website http://www.foon4u.nl/sim-only-vergelijken.php, kunt u sim only vergelijken. U kunt uw eigen voorkeuren qua telefoonabonnement invullen: u kunt, met een minimum van 0 en een maximum van 1500, kiezen hoeveel belminuten u in uw abonnement wilt en u kunt, met een minimum van 0 en een maximum van 4000, kiezen hoeveel MB er in de databundel van uw abonnement moet zitten. Vervolgens kunt u kiezen hoe lang uw abonnement moet duren. U kunt kiezen tussen 1 maand, 12 maanden en 24 maanden. U kunt ook kiezen voor ‘geen voorkeur’. Als u dan op ‘pas aan’ klikt en naar beneden scrolt, kunt u de verschillende sim only vergelijken. De verschillende sim only abonnementen die op de markt zijn worden overzichtelijk onder elkaar gezet, met oplopende prijzen, zodat het sim only vergelijken erg makkelijk is. We zullen nu een aantal scenario’s invullen en mogelijke abonnementen daarbij opnoemen, zodat u een beeld kunt vormen van de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen en daarna zelf aan de slag kunt met sim only vergelijken.

  • Voor een abonnement van een jaar met 300 belminuten en sms’jes en een databundel van 0 MB betaalt u tussen de €6,- per maand (bij Simyo, op het KPN netwerk) en €18,- per maand (Telfort, op het KPN netwerk). In het laatstgenoemde sim only abonnement zitten 300 belminuten, maar meer sms’jes en ook een databundel van 500 MB. De voorkeuren die u instelt geven dus een minimum aan. Niet alle telefoonproviders zullen precies zo’n abonnement beschikbaar hebben. Doordat Foon4u echter over informatie beschikt van veel telefoonproviders, is de kans groot dat u altijd een geschikt abonnement dat voldoet aan uw voorkeuren, en waar u een redelijke prijs voor moet betalen, kunt vinden.
  • Voor een abonnement van een maand, met 100 belminuten en sms’jes en een databundel van 500 MB, betaalt u tussen de €10,50 per maand (bij Ben, op het T-Mobile netwerk) en €21,- per maand (bij Youfone, op het KPN netwerk). In het laatstgenoemde abonnement zit inderdaad een databundel van 500 MB, maar meer belminuten en sms’jes.
  • Wanneer u als voorkeuren invult dat u graag een abonnement van 24 maanden wilt, met 1000 belminuten en sms’jes en een databundel van 1000 MB, valt op dat in veel van de abonnementen met een databundel van 1000 MB die aangeboden worden, onbeperkte belminuten en sms’jes zitten. De goedkoopste optie is van Ben (T-Mobile netwerk) en kost, met 3000 belminuten en sms’jes en een databundel van 1000 MB €23,- per maand. Hoogst gevonden prijs is €36,50 per maand, wederom bij Ben, maar dan 3000 belminuten en sms’jes en een databundel van 2500 MB. De reden hiervoor is hierboven al genoemd: uw voorkeuren worden gezien als minimumeis.

Meer informatie

Als u tijdens het sim only vergelijken een abonnement vindt waar u interesse in hebt of waar of meer informatie over wilt, kunt u, aan de rechter kant van uw beeldscherm, op de groene button met ‘info & bestel’ klikken. U wordt dan doorverwezen naar de website van de provider die het abonnement aanbiedt. Verder kunt u meer informatie over sim only vergelijken en sim only abonnementen vinden op de eerdergenoemde website: http://www.foon4u.nl/sim-only-vergelijken.php. Als u helemaal naar beneden scrolt, vindt u ook tips, bijvoorbeeld over u hoe kunt overstappen naar een sim only abonnement en over hoe u kunt zorgen dat uw telefoon sim-lock vrij wordt. Naast sim only vergelijken kunt u op deze website nieuws en beoordelingen lezen over verschillende telefoons, als u bovenin op het kopje ‘nieuws en reviews’ klikt. Uitgebreidere artikelen en tips vindt u onder ‘kieswijzer’. Hier kunt u bijvoorbeeld een interessant artikel lezen over of een sim only abonnement inderdaad goedkoper is dan een abonnement met telefoon en hoe u een goedkoop sim only abonnement kunt vinden. Daarnaast kunt u, als u op ‘hoge kortingen’ klikt, kijken welke telefoons u met veel korting kunt krijgen als u een bepaald abonnement afsluit. U kunt naast sim only vergelijken ook, onder het kopje ‘mobiel vergelijken’, verschillende smartphones met elkaar vergelijken. Kijk dus op de website van Foon4u!