Muizen bestrijden? Het is iets dat in alle delen van het land wel eens moet gebeuren! Stad of platteland, het maakt niet uit, dit ongedierte is echt overal te vinden! Het is natuurlijk heel erg vervelend als ze bij jou in huis zitten of in jouw bedrijf. In de eerste plaats omdat jij je vaak echt rot schrikt op het moment dat je ze tegen komt, ze schieten vaak met een flinke snelheid langs jou heen. In de tweede plaats omdat ze aan van alles gaan zitten knagen en dat is ook de reden dat velen overgaan tot muizen bestrijden. Eten dat je even op het aanrecht had laten liggen, maar ook bijvoorbeeld elektriciteitskabels zijn niet veilig. Daarnaast is het zo dat ze voor flinke stankoverlast kunnen zorgen door hun uitwerpselen. Dit kan echt enorm gaan stinken en het maakt het onprettig om nog in de ruimte te verblijven. Bovendien kunnen ze ook ziektes verspreiden, nog een reden waarom je absoluut niet op deze beestjes zit te wachten. Je kunt dus eigenlijk gewoon niet wachten met muizen bestrijden op het moment dat je merkt hier last van te hebben.

Muizen bestrijden en plaag voorkomen

Natuurlijk wil je het liefst voorkomen dat je bezig moet gaan met muizen bestrijden. Wat kun je nu doen om ervoor te zorgen dat ze niet bij jou binnenkomen? Er zijn drie stappen die je kunt zetten:

  • alle gaten in de muren dichten
  • eten altijd goed afgesloten opbergen
  • vaak schoonmaken, zodat er nergens kruimeltjes te vinden zijn

Doordat het maar kleine beestjes zijn, hebben ze niet veel nodig om te overleven. Wat kruimels die op de grond zijn blijven liggen, zijn vaak al genoeg. Bovendien hebben ze ook geen water nodig om te overleven. Een ander voordeel voor hen van hun kleine formaat is dat ze door heel kleine gaten kunnen komen. Een halve centimeter, meer hebben ze niet nodig! Maak dus ook de kleinste gaatjes goed dicht. Heb je eenmaal eentje binnen, dan moet je meteen bezig gaan met muizen bestrijden. Want heb je er één, dan heb je voordat je het weet een plaag. Ze zijn namelijk ontzettend snel met de voortplanting, wat voor hen heel gunstig is maar voor ons natuurlijk heel vervelend. Je zit er natuurlijk niet op te wachten om huisvesting te bieden aan een hele groep muisjes, daarom kun je nooit vroeg genoeg beginnen met muizen bestrijden!

Specialisten van Beestjes Kwijt

Hoe weet je nu dat je bezig moet met muizen bestrijden? Als je er één tegenkomt, dan is het natuurlijk overduidelijk. Maar je kunt het ook op andere manieren zien. Zo scherpen ze bijvoorbeeld graag hun tanden aan houten meubilair. Ook willen ze, zoals gezegd, wel aan bedrading gaan knagen om hun tanden scherp te houden. Daarnaast kun je uiteraard ook hun keutels ergens vinden of gewoon ruiken dat ze er zitten. Welke van deze punten je ook opmerkt, het is verstandig om dan meteen aan de slag te gaan met muizen bestrijden. Je kunt natuurlijk eerst zelf een val zetten, in de hoop dat je ze daarmee vangt. Maar dit zal niet altijd het gewenste effect hebben. Wil jij zeker weten dat je van dit ongedierte af komt, dan is het aan te raden om hier een specialist voor in te schakelen. Professionele ongediertebestrijders weten precies wat zij moeten doen om een dergelijk probleem aan te pakken en ze weten dan ook als geen ander jou te helpen. Zoek jij een specialist op dit gebied? Dan moet je eens contact zoeken met Beestjes Kwijt. Of je nu iemand zoekt voor muizen bestrijden of voor een ander soort ongedierte, zij kunnen jou altijd helpen!