Microsoft Project voor jouw project?Microsoft Project is een praktisch computerprogramma dat projectmanagers en projectleiders helpt bij het uitvoeren van een project. Het werd ontwikkeld door Microsoft voor projectmanagement, resource management en portfoliomanagement. De eerste versie werd 35 jaar geleden op de markt gebracht. Sindsdien is Microsoft steeds doorgegaan met het verbeteren van het programma. Ondertussen is het uitgegroeid tot het meest populaire systeem voor projectmanagement. Verschillende grote bedrijven hebben het gebruikt bij het organiseren van hun projecten. Maar ook kleinere bedrijven kunnen veel baat hebben bij het gebruik van dit programma.

Voor wie is Microsoft Project geschikt?

Van het vernieuwen van het koelingssysteem in de buurtsupermarkt tot het implementeren van een nieuw IT-systeem bij een grote telecomprovider: projecten kom je overal op de werkvloer tegen. Aan wat voor project er ook wordt gewerkt, Microsoft Project kan altijd worden ingezet om het proces vloeiender te laten verlopen. Projectmanagers in verschillende werkvelden maken daarom gebruik van het programma. Het kan ondersteuning bieden bij veel taken die uitgevoerd moeten worden in elk project. Verschillende taken die je met behulp van het programma kunt uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

  • Planningen maken
  • Taken toekennen
  • Voortgang van projecten meten
  • Het budget beheren
  • Een rooster maken

Of er nu een groot of een klein project moet worden uitgevoerd, Microsoft Project kan kan altijd uitkomst bieden. Met het uitbesteden van taken aan dit computerprogramma kun je sneller, efficiƫnter en beter georganiseerd aan je projecten werken.

Leren werken met Microsoft Project

Microsoft Project is niet standaard opgenomen in het Officepakket van Microsoft. Het programma wordt vaak apart aangeschaft door bedrijven. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat iedereen weet hoe het programma werkt. Werkgevers doen er dus goed aan hun werknemers te leren hoe te werken met de handige tools die het programma te bieden heeft. Dat kan bijvoorbeeld met een incompany cursus. Deze cursus wordt aan werknemers gegeven op locatie, zoals op het kantoor. Zo kunnen werknemers direct op de werkvloer een cursus volgen en hun kennis meteen toepassen. Ook mensen die hun eigen competenties willen uitbreiden kunnen prima investeren in hun kennis over dit programma. Dat kan bijvoorbeeld met een individuele of klassikale cursus.

Het volgen van een cursus is essentieel als je goed wilt leren werken met Microsoft Project. Bij Van Dijk Computeropleidingen kun je verschillende computercursussen volgen. Zo brengen de cursusdocenten je de fijne kneepjes van onder andere de Microsoft Office programma’s bij. 

De cursus Microsoft Project bij Van Dijk Computeropleidingen bestaat uit twee verschillende modules:

  • Module Essentials en Planning
  • Module Verdieping en Uitbreiding

Na het volgen van de eerste module heb je de benodigde kennis in huis om Microsoft Project te kunnen gebruiken. Als je die kennis wilt uitbreiden, kun je de tweede module volgen. De twee modules worden zowel individueel als incompany gegeven. Zo kan iedereen zijn kennis op laagdrempelige manier bijspijkeren. De eerste module kan daarnaast ook klassikaal gevolgd worden. Zo leer je niet alleen van de docent, maar ook van je klasgenoten. Binnen de kortste keren ben je op de hoogte van alle ins en outs en verloopt het projectmanagement een stuk soepeler! Kijk voor meer informatie over de cursussen eens rond op de website van Van Dijk Computeropleidingen.