Een koolmonoxidemelder kopen wordt steeds meer aangeraden. Het vrijkomen van koolmonoxide kan behoorlijk schadelijke zelfs dodelijke gevolgen hebben. Reden hiervoor is dat het niet opgemerkt wordt dat het in de ruimte aanwezig is. U ruikt het niet, of proeft het niet. Het is onzichtbaar voor alle zintuigen. Koolmonoxide komt vrij bij stoffen als aardgas, hout en olie en als er onvoldoende zuurstof aanwezig is in de ruimte. De aanwezigheid van koolmonoxide wordt schadelijk bij hoge concentraties. Om dit voor te zijn wordt een koolmonoxidemelder kopen aangeraden. De webshop Allesveilig.nl van Alles Veilig verkoopt diverse apparaten om de veiligheid in een ruimte te waarborgen waaronder koolmonoxidemelders. Naast de apparaten kunt u ook meer lezen over de werking hiervan en de achtergrond over koolmonoxide. U kunt wel een koolmonoxidemelder kopen, maar de aanschaf alleen garandeert nog niet de optimale veiligheid. HIervoor geldt ook het juiste gebruik van het apparaat. Op allesveilig.nl worden hier de aanwijzingen voor gegeven, zodat het gebruik van de koolmonoxidemelder op de juiste manier wordt uitgevoerd. Op deze manier weet u zeker dat de veiligheid in uw huis verbeterd is en kunt u met een geruster hart slapen. Mocht u toch nog twijfelen over de installatie, vraag dan gerust om meer informatie bij allesveilig.nl.

De juiste koolmonoxidemelder kopen

Tenslotte willen de medewerkers ook dat uw veiligheid gewaarborgd is als u een koolstofmonoxidemelder heeft gekocht. Door u goed te adviseren bij de koolmonoxidemelder kopen, is de zekerheid groter dat het op de juiste wijze toegepast wordt. Als eerste moet u de juiste melder aanschaffen en het juiste aantal. U kunt namelijk op meerdere plekken de melder plaatsen zodat op verschillende punten het koolomonoxidegehalte gesignaleerd kan worden. Zo verkoopt allesveilig.nl de volgende varianten die werken op een:

  • Alkaline batterij
  • Lithium batterij
  • 230v netstroom
  • Retwist CO-Switch
  • Merken die onderdeel zijn van hun assortiment zijn:
  • Honeywell
  • Ei Electronics
  • FireAngel
  • Kidde
  • Sensotec

Via de webshop kunt u op verschillende manier zoeken voor een koolmonoxidemelder kopen. Door het merk aan te klikken of via het type batterij of stroom. Het voordeel van de batterij varianten is dat de melder makkelijker te verplaatsen is. Let er bij deze uitvoeringen wel op de dat de batterij op tijd vervangen wordt. Wanneer de batterij niet meer werkt, dan valt de meter uit en maakt dit de situatie weer onveiliger. Er zijn meters die gelukkig op tijd aangeven als de batterij bijna leeg is. Zo bent u er op tijd bij om er nieuwe batterijen in te doen of te kopen.

Hoe een koolmonoxidemeter gebruiken

Informeer bij het koolmonoxidemelder kopen goed wat voor uitvoering geschikt is voor uw huis. Het ligt er ook aan op welke plek de meter moet hangen. Mocht u er zelf niet uitkomen, bespreek dan de situatie van uw woning met iemand van allesveilig.nl. Als eerste wordt aangeraden een meter vlakbij een geiser, cv-ketel of ander type installatie te plaatsen. Daarnaast worden ook ruimtes als de slaapkamer en de woonkamer aangeraden, als u daar vaak verblijft. Met name in uw slaap is de kans aanwezig dat u het alarm van een melder mist. Dat is de meest gevaarlijke situatie. U ontdekt het te laat of in het ergste geval helemaal niet. Zorg ervoor dat u uw huis goed in kaart heeft voor het koolmonoxidemelder kopen, zodat u de juiste uitvoeringen koopt en het juiste aantal. Zo wordt aangeraden in alle slaapverblijven een melder te plaatsen en ruimtes met een open verbrandingshaard. Bedenk ook goed waar het juist niet te plaatsen, zoals in vochtige plekken of vlakbij een kooktoestel. Lees voor een koolmonoxidemelder kopen goed door wat de producteigenschappen zijn van de meter en welke het meest geschikt zijn voor uw veiligheid.