Als je gaat klussen, dan heb je voldoende licht nodig om goed te kunnen zien waar je mee bezig bent. Een led bouwlamp biedt daarbij uitkomst! Voor veel mensen zal het nieuw zijn dat dergelijke lampen in led variant verkrijgbaar zijn. Zij kunnen alleen de versies die voorzien zijn van een halogeenlamp. Een led bouwlamp heeft echter verschillende voordelen ten opzichte van halogeen en het is dus ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen hiervoor kiezen. Wat zijn nu deze voordelen en waar kun je dergelijke bouwlampen aanschaffen?

Kies jij een led bouwlamp?

Voordelen led bouwlamp

Wie veel klust, heeft ongetwijfeld één of meerdere bouwlampen in huis. Dit is ook echt nodig, je hebt vaak fel licht nodig om goed te kunnen zien waar je mee bezig bent. Bovendien zijn in de ruimtes waar je klust vaak nog geen lampen aangesloten, een halogeen of led bouwlamp is dan erg handig. Deze kun je immers gemakkelijk verplaatsen naar de plek waar jij op dat moment verlichting nodig hebt en je kunt ze eenvoudig met een stekker in het verlengsnoer aansluiten. Zonder goed licht maak je zomaar een fout, schilder je bijvoorbeeld net even scheef of je plakt het behang net niet goed tegen elkaar aan. Je moet echt zien waar je mee bezig bent. Maar waarom zou je hiervoor nu een led bouwlamp kopen en niet een halogeen variant? Led heeft verschillende voordelen te bieden, te weten:

  • de lampen hebben een veel langere levensduur
  • ze verbruiken veel minder stroom
  • ze zijn meteen op de goede lichtsterkte
  • de lamp wordt niet warm

Dit zijn allemaal punten die natuurlijk zeer aantrekkelijk zijn. Iedereen kent waarschijnlijk wel de ergernis van in de straling van een warme lamp staan, dat is erg onprettig en al helemaal als je aan het klussen bent. Dan is het fijn dat je met een led bouwlamp hier niet bang voor hoeft te zijn, deze geeft geen warmte af.

BouwlampKoning

Daarnaast is het natuurlijk ook prettig dat ze meteen op de juiste lichtsterkte zijn zodra je ze aanzet, je hoeft niet eerst te wachten. Bovendien verbruikt de led bouwlamp dus veel minder stroom, het stroomverbruik is maar liefst 90% lager dan bij halogeen. Dat betekent een lager energieverbruik en dus ook een lagere energierekening! Ook door de langere levensduur van de lampen kun je flink besparen. Waar een halogeen exemplaar ongeveer 2000 uren brandt, gaat een led bouwlamp tot maar liefst 50.000 branduren mee! Je kunt er dus veel en veel langer mee doen. Dan is de lamp in eerste instantie misschien iets duurder in aanschaf, dat verdien je door de veel langere levensduur en de lagere energiekosten dus dubbel en dwars terug! Heb jij interesse in de aanschaf van dergelijke bouwlampen? Ga dan naar BouwlampKoning. Zij bieden verschillende varianten aan, met verschillende lichtsterktes en verschillende vermogens. Daardoor kun je bij deze zaak altijd een led bouwlamp vinden die aansluit bij wat jij zoekt. Welke variant je ook kiest, je kunt rekenen op een hoge kwaliteit. Alle exemplaren beschikken over anti-corrosie bescherming en vele zijn ook uitgerust met polycarbonaat bescherming, om het glas beter te beschermen.