Doordat er nogal wat fouten zijn gemaakt door hypotheekverstrekkers zoals banken zijn de regels verscherpt. Zeker sinds de kredietcrisis, want die crisis heeft ervoor gezorgd dat het jarenlang slecht ging met de wereldwijde economie. In de zomer van 2016 werd door de Europese Unie de mortgage credit directive ingevoerd. Deze richtlijn geldt voor alle leden van de unie en werd dan ook snel geïmplementeerd binnen de Nederlandse wetgeving. Dankzij de mortgage credit directive wordt het aanbieden en bemiddelen van hypothecair krediet voor consumenten strakker voorgeschreven. In deze richtlijnen, die overigens bindend zijn, vindt u allerlei voorwaarden waar de vertrekker maar ook de consument aan moeten voldoen om tot een eerlijke balans te komen. De mortgage credit directive heeft voornamelijk als doel om er voor te zorgen dat er op de Europese markt een evenwichtig en hoog niveau van consumentenbescherming plaatsvindt. In Nederland zelf zijn er in de afgelopen jaren, zeker na de kredietcrisis, diverse regels opgesteld waar verstrekkers zich aan moeten houden. Daarom heeft de mortgage credit directive voor de Nederlandse markt geen grote gevolgen. De consument werd en wordt in Nederland al behoorlijk goed beschermt. Wel is er gepoogd om de formulieren te veralgemeniseren zodat ze binnen Europa gebruikt kunnen worden.

We leggen u graag alles uit over het mortgage credit directive

Misschien begrijpt u nog steeds niet erg veel over de inhoud van de mortgage credit directive. Als consument hebt u niet veel te maken met dergelijke termen. Maar als u een huis gaat kopen dan is het wel verstandig om te weten waar u mee bezig bent. Het afsluiten van een hypotheek is immers een serieuze zaak. Wilt u daarom graag iets meer weten over de mortgage credit directive? Dan raden we het u aan om eerst op onze website te kijken: tdmc.nl. U vindt er een duidelijke uitleg over de mortgage credit directive en ook over diverse andere regelingen die voor het afsluiten van een hypotheek van toepassing kunnen zijn. Wist u bijvoorbeeld dat een offerte die een bank opstuurt direct definitief is? Niet in de zin dat u er direct aan vastzit, maar het is niet mogelijk om hier over te onderhandelen. Dat betekent echter wel dat die bank direct moet beschikken over persoonlijke en gevoelige bankgegevens om de offerte te berekenen. Wellicht bekruipt u daarom het gevoel dat u maar beter met hen in zee kunt gaan nadat u de offerte hebt gekregen. Maar we willen u hier voor waarschuwen dus denk er vooral wat langer over na! En vraag vooral offertes bij verschillende verstrekkers aan. Misschien bent u nog niet zo ver en twijfelt u nog over het type hypotheek zoals;

  • Een aflossingsvrije hypotheek,
  • Een annu├»teitenhypotheek,
  • Of lineaire hypotheek.

Ook hier kunnen we u van advies over voorzien.

We kunnen verstrekkers en huizenkopers van vrijblijvend advies voorzien

U wilt natuurlijk graag alles weten over de mortgage credit directive. Het is een relatief nieuwe regeling dus ook voor hypotheekverstrekkers is het belangrijk dat u weet wat het voor u kan betekenen. We zijn een onafhankelijk adviesbureau dat u graag inlicht over de regels van de mortgage credit directive. Neemt u daarom gerust even contact met ons op. U vindt ons kantoor in Amersfoort. Maak gerust een afspraak als u in de buurt woont. Ligt Amersfoort net iets te ver weg? Stuur dan een e-mail of bel ons tijdens kantooruren even op. U vindt een handig blog op de site van TDMC waar we u op de hoogte houden over de regels en wetten met betrekking tot hypotheekverstrekking. Tevens kunt u ons via Facebook en Twitter volgen.