Stel, u wilt een 3D printer kopen. Een dergelijke printer kost enkele honderden euro’s. Dan wilt u er zeker van zijn dat u een goede printer koopt. Informatie over de beste 3D printers vindt u online, bijvoorbeeld via een online gids voor 3D printers. Hier vindt u informatie over de laatste modellen en de modellen die de beste prestaties leveren. Zo kunt u de beste 3D printer kopen voor bij u thuis. De website biedt ook informatie voor mensen die al een 3D printer in huis hebben. Van beginner tot gevorderde: de blogartikelen op de website bieden u allerlei handige tips en informatie over 3D printen in eigen beheer. Zo leert u snel hoe u de mooiste dingen maakt met uw eigen 3D printer.  Bovendien vindt u hier ook alle nieuwtjes over 3D printen. Talloze bedrijven maken immers gebruik van deze techniek. Ook de gezondheidszorg gebruikt 3D printen voor het vervaardigen van protheses. 3D printen heeft de toekomst! Waarom zou u niet een eigen 3D printer kopen om thuis te experimenteren? Een eigen 3D printer kopen kan vervolgens bij een betrouwbare leverancier van dergelijke apparaten. U vindt op de website diverse aanbieders van 3D printers, zodat u na het doorlezen van de informatie direct over kunt gaan tot aankoop. 

Waarom een 3D printer kopen?

Met een 3D printer kunt u zelf allerlei voorwerpen maken. Een 3D printer maakt gebruik van plastic, dat gesmolten wordt en vervolgens in lagen in een bepaalde vorm wordt aangebracht. Zo kunt u zelf plastic figuren maken, bijvoorbeeld als speelgoed voor uw kinderen of voor het maken van meubels of andere objecten. De mogelijkheden met een 3D printer zijn eindeloos. U kunt kiezen voor een kant-en-klare 3D printer, of een zelfbouwpakket kopen. Een 3D printer kopen in de vorm van een bouwpakket is doorgaans het voordeligst. Dit soort informatie en nog veel meer andere tips, vindt u gratis op dé online gids voor het kopen van 3D printers3dprinterkopengids. Een 3D printer is ideaal voor technisch ingestelde, creatieve mensen die deze techniek willen leren beheersen. Dat doet u het snelst door een eigen 3D printer in huis te halen en hier regelmatig mee te werken. Op het internet zijn veel uiteenlopende tekeningen voor 3D geprinte voorwerpen beschikbaar. Zo maakt u meteen na aankoop bijvoorbeeld al een fluitje dat u echt kunt gebruiken, met een van de vele mooie ‘templates’. U zoekt eenvoudig online naar dit soort recepten voor uw printer en u kunt de printer dezelfde dag nog aan het werk zetten. 

Merken

Er zijn inmiddels diverse merken 3D printers op de markt. Als u als beginner een zelfbouwpakket wilt aanschaffen kunt u op de website verschillende merken met elkaar vergelijken. Kies bijvoorbeeld uit de printers van:

  • Tevo
  • Velleman
  • Original Prusa

Online leest u welke van deze printers bij u zou kunnen passen. Een 3D printer kopen is relatief eenvoudig als u weet welke printer bij u past. Dat is onder andere afhankelijk van uw ervaring, uw technisch inzicht en uw budget. Daarnaast heeft u een aantal toebehoren nodig voor een 3D printer thuis. Ook hierover leest u alles op de website. Zo bent u goed voorbereid als u een 3D printer kopen wilt, voor thuisgebruik. 

Lees meer…