Het gebruik van raambekleding, oftewel gordijnen, is een logische stap bij het inrichten van ieder huis. Waarom kiezen we hier nu eigenlijk voor en waar moet je om denken als je nieuwe bekleding uit gaat kiezen? Er is het punt van esthetiek en van functionaliteit. Om met het esthetische punt te beginnen, we willen natuurlijk allemaal graag dat ons interieur er mooi uitziet. Ramen vormen eigenlijk vreemde onderdelen in een woning in de zin dat het vaak grote kale oppervlakken zijn. Zonder er gordijnen voor te hangen, zien ze er niet zo mooi uit en dat is dus al een reden om hiervoor te kiezen. Maar voor velen zal de functionaliteit van de raambekleding voorop staan. Het is een manier om ervoor te zorgen dat er geen licht naar binnen kan komen en dat kan op verschillende manieren handig zijn. Voor de zuidelijke kant van jouw woning is dit prettig omdat je hiermee kunt voorkomen dat op hete dagen waarop de zon volop schijnt de temperatuur binnen te hoog wordt. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dat kan hiermee heel goed. Een ander voordeel van gordijnen is dat je hiermee voorkomt dat anderen bij jou naar binnen kunnen kijken. Weten dat je niet begluurd kan worden, is natuurlijk ook een prettig gegeven.

Verschillende soorten gordijnen

Nu is het zo dat er natuurlijk verschillende opties zijn waar jij uit kunt kiezen als je op zoek bent naar raambekleding. Ze zijn allemaal anders en hebben zo hun eigen eigenschappen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld:

  • gewoon hangend gordijn
  • rolgordijn, zowel lichtdoorlatende als verduisterende varianten
  • plisségordijn
  • shutters of jaloezieën

Waar kun jij nu het beste voor kiezen? Dat hangt natuurlijk van verschillende factoren af. De eerste factor waar je rekening mee moet houden, is de plaats waar je de gordijnen op wilt hangen. Voor de slaapkamer zul je bijvoorbeeld als eis stellen dat ze echt geen licht door mogen laten, omdat je graag in het donker slaapt. Dan is het verduisterende rolgordijn een goede keus. Voor in de woonkamer zoek je waarschijnlijk een type gordijnen dat een iets mooiere uitstraling heeft, wat meer sfeer geeft. Dan zijn houten shutters een heel goede optie, die zorgen voor een mooie verdeling van het licht dat binnenkomt. Of je kiest voor een lichtdoorlatend rolgordijn, dat je een stukje dicht kan doen om de inkijk te verminderen. In de badkamer is het natuurlijk belangrijk dat mensen niet naar binnen kunnen kijken, maar dat jij toch voldoende licht hebt. Ook is het een vochtige ruimte, waar niet alle materialen voor geschikt zijn. Een kunststof jaloezie kan dan wel goed gebruikt worden. Zo zijn er dus verschillende soorten gordijnen verkrijgbaar en elk hebben ze hun eigen pluspunten.

Ruime keus online

Waar ga je nu naar toe als je nieuwe gordijnen kopen wilt? Een goede keus is het om hiervoor online te winkelen bij Gordijnen.nl. Zij hebben een ruim assortiment, met daarin echt voor ieder wat wils. Ten eerste beschikken zij over verschillende gordijnsoorten, vaak ook nog verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kun je bij de jaloezieën bijvoorbeeld kiezen uit hout, kunststof en aluminium. Daarnaast bieden ze ook altijd diverse kleuren aan, zodat je de kleur kunt afstemmen op de kleuren die jij voor jouw interieur gekozen hebt. Een derde reden om naar hen te gaan is dat zij altijd veel gordijnen op voorraad hebben in standaard afmetingen, zodat je hier snel over kunt beschikken. Heeft jouw raam een afwijkende maat, dan kunnen zij natuurlijk ook een product op maat aan jou leveren. Dit zijn allemaal redenen waarom Gordijnen.nl de eerste keus zou moeten zijn als jij zoekt naar nieuwe raambekleding. Lees meer..