Bent u in het bezit van een elektrische auto? Dan heeft u een zeer goede laadkabel nodig, want deze vormen de basis van uw voertuig. Zonder laadkabels zult u immers niet ver komen met uw voertuig. U bent bij ons op de juiste plek om een laadkabel voor een elektrische auto aan te schaffen en bij de keuze voor de beste laadkabel willen wij u uiteraard graag van dienst zijn. Bij delaadkabelshop.nl bestelt u echter niet alleen maar een laadkabel voor uw auto, ook bieden wij tal van andere producten en diensten aan. Daarbij moet u denken aan:

  • laadonderdelen
  • accessoires
  • tassen
  • stekker houder
  • advies

Wij verkopen diverse hoogwaardige producten zoals bovengenoemde producten. Maar ook verschillende type kabels. Er bestaan namelijk type 1 en type 2 kabels. Als u meer wilt weten over deze type, of u heeft graag andere informatie over de kabels, neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u alles vertellen over het opladen van uw auto en de manier waarop u het beste met uw auto en kabels om kunt gaan. Wat wij als bedrijf veel tegenkomen is dat mensen last hebben van een te veel aan snoeren bij hun auto. Wij hebben producten in ons assortiment die er voor zorgen dat die hoeveelheid kabels afneemt en dat scheelt een hele hoop gedoe. U heeft natuurlijk altijd de juiste laadkabel nodig voor uw auto en daar kunnen wij voor zorgen. U kunt contact met ons opnemen op verschillende manieren, een van die manieren is de chat. Dat is reuze handig als u onze website bezoekt en graag meteen een vraag beantwoord wilt zien.

Laadkabel en veiligheid

Als bedrijf hebben wij veiligheid zeer hoog in het vaandel staan. Veiligheid staat voorop, zeker als het gaat om uw voertuig. Het is natuurlijk een geweldige ontwikkeling dat we tegenwoordig elektrisch kunnen rijden, maar nieuwe ontwikkelingen betekenen ook dat er nog veel in beweging is. Toch zijn er wel degelijk technische eisen die worden gesteld aan de kabels en aan deze eisen komen wij tegemoet. U weet dus zeker dat u een veilige laadkabel koopt als u uw aanschaf bij ons doet. Wij verkopen onze kabels in verschillende maten waaronder zich een aantal standaard maten bevinden. Het gaat hier om kabels met een lengte van vier, zes of acht meter. Ook behoort het tot de mogelijkheden om een laadkabel helemaal precies op maat te laten maken. Als u graag een laadkabel op maat wilt maken, dan mag u een berichtje achterlaten met een aantal gegevens waarin staat wat het stekkertype is van de laadpuntzijde van uw voertuig en het merk van de leverancier. Op die manier kunnen wij voor u de goede kabel maken. Wanneer wij alle gegevens van u hebben, zullen wij contact met u opnemen. In een gesprek zullen wij overeenkomen over de kosten en de specifieke wensen voor de laadkabel. Zo weet u altijd dat u een goede en weloverwogen aankoop doet.

De oorsprong van de elektrische auto

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan worden gezegd dat de eerste elektrische auto een schaalmodel was van een Nederlander die de naam Sibrandus Stratingh droeg. Omdat in de negentiende eeuw de motor die werkte op brandstof steeds meer in zwang kwam (hij werkte beter) duurde het een hele tijd voor men zich weer op de ontwikkelingen van een elektrische auto begon te storten. De reden dat het langer duurde voor er elektrische auto’s kwamen, was dat men steeds weer tegen het probleem aanliep van de energiedichtheid van oplaadbare batterijen. Hoe moest het met de laadpunten en waar kwamen de laadkabels vandaan? Er ontstonden vele vragen waar destijds nog geen antwoord op was, mede doordat de techniek nog niet zo ver was als vandaag de dag. De energiedichtheid was vele maler kleiner dan de dichtheid van een motor die door benzine gedreven wordt, en dat maakt dat auto’s wel heel zwaar uitgerust moesten worden met batterijen, waardoor het rijden duur en zwaar werd. Deze batterijen deden namelijk afbreuk aan de snelheid van de auto en natuurlijk was er het probleem van het opladen. Voor de Tweede Wereldoorlog verloor de elektrische auto dan ook aandacht. Het onderzoek naar een verbeterde techniek voor de aandrijving middels elektriciteit kwam op een erg laag pitje te staan. Toch bleven er mensen bezig met de mogelijkheden van een dergelijke auto. Natuurlijk zijn we ons de laatste jaren ook steeds meer bewust van het feit dat duurzaamheid meer gewicht moet krijgen willen we ook voor de generaties na ons een mooie plek te bieden hebben. Door het brandstoftekort kreeg de ontwikkeling van de elektrische auto een boost. Wat we zagen was dat doordat er een noodzaak ontstond, er ook meer mensen zich begonnen te verdiepen in wat er allemaal mogelijk was en zo ontstonden langzaam de eerste modellen waar elektrisch mee gereden kon worden. Elektrisch rijden heeft naast het belangrijke feit dat het duurzaam is, ook andere voordelen zoals het feit dat de auto’s geen lawaai maken en veel minder schade aanrichten middels uitlaatgassen zoals de gewone auto’s. Als u gezegend bent met een mooie elektrische auto, dan zult u ook een goede laadkabel moeten hebben en daarvoor bent u bij ons op het juiste adres. Kijk dus eens op onze website, want hier valt al de nodige informatie te vinden. Vragen staat natuurlijk altijd vrij!