Wanneer je op zoek bent naar een nieuw huis dan valt dat niet mee. Er zijn tientallen bouwbedrijven en honderden woningen waar je uit kunt kiezen, hoe weet je nou bij wie je moet zijn? Wanneer het op bouwen aankomt zijn de meeste mensen niet zo heel handig, ze hebben dus echt hulp nodig van ervaren professionals. Niet elke professional is echter te vertrouwen of heeft alle zaakjes goed op orde. Met deze handige tips weet je zo direct precies waar je op moet letten bij het uitzoeken van een bouwbedrijf. Iedere dag worden in Nederland honderden nieuwe woningen opgeleverd aan enthousiaste eigenaren, jij kunt ook tot deze groep gelukkigen behoren! Laat je niet bedotten, zorg dat je een bouwbedrijf uitkiest dat de beste woningen maakt. Belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden zijn:

  • Betrouwbaar
  • Opties
  • Referenties
  • Levertijd

Natuurlijk is betrouwbaarheid voor een bouwbedrijf erg belangrijk, maar dit is tegelijkertijd nogal een vaag begrip. Hoe weet je nou of een bedrijf betrouwbaar is. Er zijn een aantal zaken waaraan je dit kunt zien. In de eerste plaats is er het kennismakingsgesprek. Heel veel professionele bouwbedrijven zien dit als een kans om jou als klant binnen te halen. Ze geven daarom tijdens deze eerste bijeenkomst duidelijk aan wat de mogelijkheden zijn, welke woningen je bij hen kunt laten bouwen en hoe je hier als potentiële afnemer van kunt profiteren. Ze zetten alle zeilen bij! Wanneer een bedrijf geen kennismakingsgesprek organiseert is dat per definitie verdacht. Blijkbaar wil men geen contact met de doelgroep, bouwen ze geen goede woningen? Een bedrijf dat een kennismakingsgesprek op touw zet probeert zich te onderscheiden van de rest en naamsbekendheid op te doen. Bij slechte naamsbekendheid is niemand gebaat, voor de afnemer geeft dit dus een stukje zekerheid. Betrouwbaarheid is ook te meten aan de hand van contactmogelijkheden. Wanneer een bouwbedrijf zich openstelt en de klant alle gelegenheid geeft tot contact zit het vaak wel goed. Een professioneel bedrijf wil dat de klant tevreden is en zorgt dat het contact te allen tijde uitstekend is. Vaak heb je meerdere momenten waarop je in overleg kunt over de woningen die opgeleverd gaan worden, waar jouw huis er natuurlijk één van is! Vaak heb je ook de mogelijkheid tot individuele gesprekken met een woordvoerder. Deze kan je precies vertellen hoe het allemaal zit met alle woningen die gebouwd worden. Neem nooit genoegen met een bouwbedrijf dat je niks vertelt, kies voor betrouwbaarheid en transparantie!

Besproken woningen

Om verder te bepalen of je het juiste bouwbedrijf hebt gevonden kun je kijken wat andere mensen hierover hebben gezegd. Hiervoor ga je op zoek naar referenties. Referenties zijn ontzettend belangrijk omdat ze je een goed beeld kunnen geven van wat je mag verwachten. Deze bedrijven bouwen elk jaar tientallen woningen, jouw huis is echt niet de eerste! Sterker nog, de kans is groot dat jouw huis ook dezelfde gemakken of ongemakken heeft die door anderen al eerder zijn geconstateerd. Sommige dingen zijn natuurlijk persoonlijk, zoals bijvoorbeeld de grootte van de badkamer, maar sommige klachten zijn zeker gegrond. Wanneer het dak lekt, de leidingen niet goed zijn aangelegd of het bodemonderzoek niet goed is uitgevoerd dan zijn de bouwvakkers hier verantwoordelijk voor. Voordat je een keuze maakt is het daarom belangrijk om je goed te laten adviseren door anderen. Je kunt natuurlijk om advies vragen bij vrienden of familie maar meestal is het slimmer om even het internet op te gaan. Je krijgt online een veel beter beeld van de competenties van een bouwbedrijf. Je ziet direct welk type woningen dit bedrijf precies bouwt en krijgt daarbij ook een kijkje in de dingen die wat minder gaan. Wanneer je een naam helemaal niet kunt vinden dan is dit natuurlijk altijd linke soep! Elk professioneel bedrijf heeft haar visitekaartje wel afgegeven! Naast de referenties is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de levertijd en of deze realistisch is. Wanneer een aannemer verwacht tientallen woningen binnen korte tijd op te kunnen leveren dan kun je natuurlijk een vraagteken zetten bij de kwaliteit. Aan de andere kant, wanneer het jaren kan gaan duren, is het meestal ook niet verstandig om met dit bouwbedrijf in zee te gaan. Het belangrijkste in dit alles is transpiratie, de verkoper moet de klant altijd goed informeren. Wanneer jij dus vragen hebt over de woningen die gebouwd gaan worden, dan moet je deze altijd kunnen stellen. Betrouwbaarheid, referenties en levertijd, onthoud die drie!

Waar vind je het allemaal?

Bij Gorate vind je alle eigenschappen waar een goed bouwbedrijf over moet beschikken. Op Gorate.nl lees je bijvoorbeeld alles over afgeronde projecten en bovendien staan hierbij direct allerlei referenties vermeld. Wat betreft transparantie zit dit dus wel goed! Hiernaast kun je als potentiële klant altijd bij dit bedrijf terecht voor een praatje of een lekker kopje koffie. Je wordt dan helemaal bijgepraat over de woning die men voor je wil gaan bouwen. Zelf heb je ook invloed op de woningen! Je kunt voordat de bouw begint concepttekeningen aanleveren waarop je precies kunt aangeven waar de accenten moeten liggen. Tot slot is de levertijd bij dit bedrijf uitstekend, binnen 4 tot 6 maanden wordt het huis aan je opgeleverd. Dit betekent dat je na iets meer dan een half jaar de sleutel krijgt van je nieuwe woning. Het echte leven kan dan beginnen! Surf snel naar Gorate.nl en maak een afspraak, bij deze vakmensen ben je aan het juiste adres!