Handwerk-hobbyzaak - Breien en hakenBreien en haken wordt door veel vrouwen gedaan. Er kunnen op deze manier niet alleen allerlei dingen gemaakt worden, van kleding tot onderzetteers, van mutsen tot mokwarmers, maar ook is het heel rustgevend. Breien en haken kan overal gedaan worden of u nu gezellig thuis bij een haardvuur gaat zitten op een koude winteravond of juist in de zomer lekker buiten op het terras. Het is natuurolijk ook heel goed mogelijk om ergens met een heerlijk klopje koffie op een terrasje te gaan zitten. Breien en haken kan zelfs in de bus of in de trein. Breien en haken zijn dan ook al lang niet meer alleen voor oudere mensen. Het is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en het komt dan ook weer steeds vaker terug in het straatbeeld. Voor breien en haken zijn echter wel goede benodigdheden nodig. U kunt niet goed breien en haken zonder bijvoorbeeld goede wol of de juiste naalden. Het is dan zonde dat wat u ook maakt niet lang mee zal gaan, omdat de woldraad kan knappen en uw mooie nieuwe jurk dan volledig uit elkaar rafelt. Breien en haken is vooral leuk wanneer u er ook iets moois aan over houdt. U kunt in de Handwerk-Hobbyzaak alle mogelijke benodigdheden vinden die u nodig heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alle mogelijke kleuren wol, maar ook aan breinaalden in alle soorten en maten. Voor breien en haken zijn verschillende materialen nodig. Het is lastig om met één maat naald verschillende patronen te breien of te haken. Breien en haken kunnen met een paar simpele lessen worden geleerd. Het is eigenlijk net zoals fietsen, u leert het niet meer af. Tegenwoordig staat een website als YouTube vol met goede filmpjes om te leren breien en haken. U kunt het dan vaak in uw eigen tempo leren. Dit is wel zo leuk omdat u dan steeds weer en stapje verder komt en ook nieuwe patronen kunt gaan maken. Hiervoor zijn bijvoorbeeld grote en kleine naalden nodig, zodat er een figuur in de wol ontstaat. Ook met haken zijn verschillende materialen te gebruiken. Bestellen bij de Handwerk-Hobbyzaak heeft verschillende voordelen:

  • Een zeer snelle levering
  • Veilige betaling
  • Bij grotere bestellingen geen verzendkosten

U kunt online gemakkelijk de verschillende producten bekijken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een goed starters pakket? Hier vindt u zowel goede boeken waarin u uitleg vindt en verschillende patronen, maar ook enkele sets met naalden en wol om het breien en haken eens te proberen. Wanneer het breien en haken u aanspreekt is natuurlijk nog veel meer te koop. Voor degenen die al jaren bezig zijn is het natuurlijk ook mogelijk om allerlei nieuwe producten te kopen.

Breien en haken voor gevorderden

Wanneer u begint met breien en haken is het verstandig om de boekjes voor beginners aan te houden. Ook met betrekking tot de verschillende patronen moet u niet meteen te moeilijk inzetten. Zodra u het enige tijd heeft gedaan en u wat meer vertrouwd bent geworden met de verschillende steken, is het mogelijk om verder te gaan kijken. Breien en haken voor gevorderden gaat wel een tijdje duren, maar wanneer u dat eenmaal aankunt, kunt u de mooiste patronen gebruiken. U kunt dan ook een heel ander soort naalden gaan kopen. Sommige wol is namelijk veel moeilijker te breien dan andere. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wol die niet effen is. Sommige bollen hebben een draad die dan weer dun dan weer dik is. Voor het breien en haken is dit wat minder makkelijk, maar het resultaat in een kledingstuk is heel erg mooi. Zeker aan te reden dus zodra u de standaard steken onder de knie heeft. U kunt speciale naalden kopen om sokken of handschoenen te maken en zelfs bestaan er rondbreinaalden en snelbreinaalden. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om nog heel wat jaartjes vooruit te kunnen met mooie patronen. Alle wol en garen die u gebruikt om te kunnen breien en haken, is van de hoogste kwaliteit in de Handwerk-Hobbyzaak. Hier vindt u bijvoorbeeld de beste merken op het gebied van wol en garen. In de webshop is een duidelijk overzicht te zien doordat er overal foto’s toegevoegd zijn. Hierdoor weet u ook precies wat u in huis haalt.

Snel contact opnemen

Wanneer u nog vragen heeft over een product of toch niet helemaal kunt vinden wat u zoekt, is het verstandig om gewoon even contact op te nemen. U krijgt dan snel een antwoord en weet meteen waar u aan toe bent. Ook is het mogelijk om advies op te vragen over alle benodigdheden op het gebied van zowel breien als haken. U vindt bij de Handwerk-Hobbyzaak alles wat u nodig heeft. U kunt zowel telefonisch als via de mail contact opnemen. Wanneer u liever langs komt met het probleem om het even te laten zien dan kan dat ook. In de winkel in Landgraaf krijgt u professioneel advies en zou u zelfs kunnen vragen of de ervaren breiers en hakers die enige zeer lastige steek even voordoen. In elk geval wordt u altijd geholpen en kunt u een uitgebreid antwoord verwachten. Dit is vooral fijn wanneer u weer snel verder wilt met de meest mooie patronen en graag steeds beter wilt worden. Het is natuurlijk heel erg leuk wanneer u na een tijdje in uw eigen gemaakte kleding rond kunt lopen. Neem dus snel contact op om al uw vragen te stellen!