Ben jij betrokken met het milieu? Kies dan voor milieuvriendelijk behangpapier! Traditioneel wordt behang gemaakt van een onderlaag van papier, voorzien van een toplaag met PVC. Dat materiaal kan echter niet duurzaam geproduceerd worden. Tegenwoordig wordt een andere methode ingezet, waarbij acrylverf wordt gebruikt. Hoe werkt deze methode en wat zijn de voordelen van deze nieuwe techniek?

  • Een acryl toplaag
  • Sterker dan klassiek papier
  • Makkelijk schoon te maken
  • Krasbestendig
  • Eenvoudig aan te brengen en te verwijderen

Alles draait om duurzaamheid. Sterk behangpapier wordt meestal gemaakt van een onderlaag van papieren vlies (vliesbehang), met een toplaag. Om die toplaag flexibel te houden, werden vroeger meerdere weekmakers ingezet. Die weekmakers zijn zeer belastend op het milieu en bovendien schadelijk voor de gezondheid. Wat je dus eigenlijk wilt is de duurzaamheid van vliesbehang, zonder de schadelijke toplaag. De oplossing? Acrylverf. De toplaag van PVC wordt dan vervangen door een laag verf, waar geen schadelijke stoffen inzitten. Je hebt dus alle voordelen van vliesbehang, zonder de schadelijke nadelen! Wat zijn die voordelen dan zoal? Om te beginnen is dit behangpapier sterker dan traditioneel behang. Eerdere soorten scheurden snel, maar dat is bij vliesbehang niet het geval. Het behang kan dus wel tegen een stootje! Verder is het materiaal eenvoudig schoon te maken. De verf is bestand tegen water, dus je kunt gewoon een doek over de toplaag halen. Zo verdwijnen vlekken als sneeuw voor de zon! De toplaag van acrylverf is bovendien krasbestendig. Het is dus uitermate geschikt voor kinderkamers. Kinderen kunnen lekker spelen, zonder daarbij het behangpapier te beschadigen. Nagels en sleutels hebben geen invloed op de uitstraling van het materiaal. Tot slot is een vlieslaag eenvoudig aan te brengen en te verwijderen. Ben je dus klaar met een bepaalde kleur behangpapier, dan schakel je eenvoudig over op iets anders!

Behangpapier met een goede textuur

Misschien heb je wel eens geconstateerd dat sommige soorten behang heel glad aanvoelen. Je legt je hand tegen de muur, maar je vingers glijden meteen naar beneden. Sommige mensen vinden dit prettig, maar het merendeel houdt van behangpapier met een goede textuur. Het materiaal moet voor hen aanvoelen als een echte muur; of in ieder geval de schijn ophouden. Het laatste voordeel van acrylverf is daarom dat het aanvoelt als een echte muur. De oppervlakte structuur is uitstekend en is niet van echt te onderscheiden. Kortom: ben je op zoek naar een milieuvriendelijke vorm van behangpapier? Kies dan voor vliesbehang met een toplaag van acryl! Wil je meer informatie over deze vorm van behang, of wil je gelijk bestellen? Surf dan naar http://urbanflowers.nl/duurzamer-behangpapier/ en bekijk het volledige assortiment. Op deze site vind je een zeer uitgebreide collectie, in diverse leuke kleuren. Er zit dus gegarandeerd iets voor je bij. Voor informatie over een specifiek ontwerp kun je contact opnemen via het contactformulier. Het personeel van Urban Flowers helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Wil je meer lezen over de trends van dit moment, of voorbeelden bekijken van gerealiseerde woningen? Klik dan op het kopje ‘blogs’!

Kies voor duurzaamheid

Duurzaam behangpapier wint de laatste jaren in populariteit. Waar goedkoop het voorheen misschien won van duurzaamheid, wordt daar tegenwoordig anders tegenaan gekeken. Duurzame ontwerpen zijn bovendien even leuk als niet duurzame varianten. Je betaalt dus een zeer schappelijke prijs voor prachtig behang! Surf snel naar bovenstaande site en maak je keuze. Kies je voor een natuurlijk behang, zorg dan dat dit mooi overloopt. Het is verstandig om niet te veel kleur te gebruiken, maar juist subtiel te werk te gaan. Zo weet je zeker dat je behang altijd in de smaak valt! Lees meer…